Nemeskövi Dénes
Nemeskövi Dénes mesterszakács
Bemutatkozás:
1945. júniusában születtem Nagykátán. A Margitszigeti Nagyszállóban lettem szakácstanuló 1959-ben, ahol Juhász Miklós, Kubicsek Lajos és Patat Lajos keze alatt tanultam. 1965 és 1968 között a Szabadság Szállóban dolgoztam szakácsként, olyan kítűnő mesterekkel, mint Federics József, Horváth István, Bara Zoltán, és Lovas Mihály. Közben elvégeztem a Vendéglátóipari Technikumot is. 1968-tól a Duna Intercontinental Szálló hidegkonyháját vezettem, majd konyhafőnökként folytattam pályafutásomat a Margitszigeti Thermál Hotelben (1986), azután 1989-től a Mercure Korona Szállóban. 2005-ben innen mentem nyugdíjba. A hazai konyhák mellett külföldön is számtalanszor dolgoztam. Másfél évet töltöttem Japánban: 1976-tól a tokioi Takano Áruház nemzetközi éttermének magyar konyháját vezettem. Többször dolgoztam a párizsi Mercure Hotelben, de megfordultam az NSZK, Hollandia, Ausztria, Kalifornia, Arizona, Portugália, Venezuela és Mexikó elismert vendéglátóhelyeinek konyháiban is. Munkám során számtalan elismerésben részesültem. 1982-ben lettem mesterszakács. A frankfurti Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás Szakács Olimpiáján 1984-ban két aranyérmet, 1988-ban egy aranyérmet nyertem. Aranyérmes voltam az 1985-ös kalsruhei nemzetközi szakácsversenyen, a Luxemburgban megrendezésre kerülő Szakács Világbajnokságon 1986-ban két aranyérmet nyertem. 1996-ban Pannónia-díjat, 1997-ben Vencz József-díjat kapotam, s ugyanebben az évben tagja lettem a Fehér Sapka Klubnak. A Magyar Konyhafőnökök Egyesületének életmű díját 2003-ban kaptam meg, míg 2005-ben az év gasztranómusának választottak. Főbb publikációim: Receptgyűjtemény szójaliszt, sárgaborsóliszt és rizsliszt felhasználásával. Társszerző a Budapest a la carte, a Mesterszakácsok gázon főzött mesterművei és a XXI. század magyar gasztronómiája című könyvekben.
-Nemeskövi Dénes mesterszakács
- Név
- Nemeskövi Dénes mesterszakács
- Felhasználói név
- Nemeskövi Dénes
- Weboldal
- -
- Regisztráció időpontja
- 2013. 02. 02. 16:17
- Utoljára belépett
- 2014. 08. 14. 10:38
- Mesterszakács
- igen
- A hét Séfje
- -
- Feltöltött receptek
- 70 db
- Feltöltött cikkek
- -
- Hozzászólások
- -
- Kedvenc recepjei
- 1 db
Gyoza
1. A tésztához való lisztet egy fém keverőtálba szórjuk. A vizet a sóval fölforraljuk, a lisztre öntjük, és eleinte fakanállal, majd kézzel addig dol..
Spárga Patat Lajos kedvére
1. A spárga végeit kb. félcenti vastagon levágjuk, majd a szálakat 40-60 percig jéghideg vízbe áztatjuk. Ez felfrissíti a spárgát, még akkor is, ha zs..
Frissítő spárgasaláta
1. A spárga végeit kb. félcenti vastagon levágjuk, majd a szálakat 40-60 percig jéghideg vízbe áztatjuk. Ez felfrissíti a spárgát, még akkor is, ha zs..
Cukrozott meggy és meggyszörp
1. Több kisebb üveget alaposan fertőtlenítünk: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjük, majd anélkül, hogy különösebben lecsöpögtetnénk..
Eperdzsem hagyományosan és cukorbetegek..
1. Több kisebb üveget alaposan fertőtlenítünk: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjük, majd anélkül, hogy különösebben lecsöpögtetnénk..
Vegyes gyümölcsdzsem hagyományosan és cu..
1. Több kisebb üveget alaposan fertőtlenítünk: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjük, majd anélkül, hogy különösebben lecsöpögtetnénk..
Egreslekvár hagyományosan és cukorbeteg..
1. Több kisebb üveget alaposan fertőtlenítünk: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjük, majd anélkül, hogy különösebben lecsöpögtetnénk..
Kovászos uborka télire
1. A befőttes üveget alaposan fertőtlenítjük: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjük, majd anélkül, hogy különösebben lecsöpögtetnénk,..
Csemegeuborka
1. A befőttes üvegeket alaposan fertőtlenítjük: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjük, majd anélkül, hogy különösebben lecsöpögtetnén..
Tengeri halragu portugál stílusban
1. A halat 2-2,5 centis kockákra vágjuk. 1 kiskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és a citrom kifacsart levével ízesítjük. 25-30 percre félretesszük, ..
Ízesített lágy tojás
1. Ennél a receptnél a variációk száma szinte végtelen. A tojásokat jól megmossuk, hagyjuk leszáradni. Ezután úgynevezett lágytojás törővel a tojás te..
Bruschetta változatok
1. Fontos, hogy mindent jól előkészítsünk, mert csak akkor tudjuk melegen tálalni a pirítóst, ami csak így az igazi. 2. A paradicsomos változathoz a ..
Heringsaláta
1. Az almát meghámozzuk, félbevágva magházát kivájjuk, majd a gyümölcsöt cikkekre vágjuk, azután kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. Ugyanilyen ..
Füstölthering-krémes tojás
1. Először a salátát készítjük el. A burgonyát megtisztítjuk, a gyufaszálnyinál egy kicsit kisebb és vékonyabb csíkokra vágjuk. Enyhén sózott, forrásb..
Füstölthering-krém
1. A heringet egy vágódeszkára fektetjük, és ujjal vagy kiskéssel alányúlva a bőrét lehúzzuk. Következő lépésként a hal gerincét és szálkáit távolítju..
Almás túrótorta
1. Mély tálban a tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, tehéntúrót, búzadarát, tejfölt, sárgabaracklekvárt, sót, reszelt citromhéjat, cit..
Nincsenek hozzászólásai.
Weboldalunkon a hozzászólások írása cikkekhez vagy receptekhez, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat hozzászólást cikkekhez vagy receptekhez.
Nincsenek cikkei.
Weboldalunkon a cikk feltöltés, ahogy a recept feltöltés is, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat és tölthet fel cikket. Ha Te is kedvet kaptál cikkíráshoz, ide kattintva máris kezdheted.