Almás túrótorta
Elkészítés módja
1. Mély tálban a tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, tehéntúrót, búzadarát, tejfölt, sárgabaracklekvárt, sót, reszelt citromhéjat, citromlevet, vaníliás cukrot, pudingport és végül a sütőport. Az egészet jól kidogozzuk.
2. Ezután kézi habverővel beleforgatjuk a megmosott és kicsumázott, héjas reszelt almát, a megmosott és a szárától megfosztott mazsolát, valamint az olvasztott margarint.
3. A tortaformát margarinnal kikenjük, búzadarával megszórjuk, és a túrós-almás masszát belesimítjuk.
4. Előmelegített, forró sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük, majd tálra borítjuk. Miután meghűlt, cikkekre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.
Nagyon tetszik köszönöm
Vittem a receptet