Füstölthering-krémes tojás

Elkészítés módja
1. Először a salátát készítjük el. A burgonyát megtisztítjuk, a gyufaszálnyinál egy kicsit kisebb és vékonyabb csíkokra vágjuk. Enyhén sózott, forrásban lévő vízbe szórjuk, majd a tűzről levéve lefödve hűlni hagyjuk. Így pontosan roppanósan puha lesz. A zöldségeket megtisztítjuk, és meghámozzuk az almát is. Mindezeket a krumplihoz hasonló kis csíkokra vágjuk, ahogyan a csemegeuborkát is. Aki a nyers zeller és petrezselyemgyökér ízét nem szereti, a burgonyához hasonlóan ezeket is leforrázhatja. A lecsöpögtetett krumplit a többi hozzávalóval, beleértve a főtt borsót is, egy tálba rakjuk. Az olívaolajjal és a citrom kifacsart levével meglocsoljuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, de fűszerezhetjük finomra aprított petrezselyemmel is. Akinek ez a könnyű franciás öntet egy kicsit idegen, egy kevés majonézzel is bekeverheti a salátát, de semmiképpen sem annyival, hogy tocsogjon benne a sok zöldség.
2. A főtt tojásokat kettévágjuk. A heringkrémet csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és szépen a főtt tojásokra nyomjuk. A salátát 6 tányér közepén elosztjuk, s mindegyikre ráültetünk 2 töltött tojást, amiknek a tetejét 1-1 karika olajbogyóval, kis darabka lilahagymával és 1-1 kis levélke petrezselyemmel díszítjük. Néhány majonézpöttyel díszítjük a saláta körül.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.