Alföldi tojásos lecsó

Elkészítés módja
1. A hagymát tisztítás után félbevágjuk, a paprikákat szélesebb csíkokra, a paradicsomot nagyobb kockára.
2. Veszünk, egy nagyobb serpenyőt belerakjuk, a zsírt felforrósítjuk, majd rádobjuk a hagymát és megdinszteljük.
3. A hagymára rárakjuk a felszeletelt paprikát és együtt tovább pároljuk, kicsit zsírjára sütjük, majd következik a kockára vágott paradicsom.
4. Sózzuk, borsozzuk, együtt tovább pároljuk, de nem főzzük szét a paprikát inkább harapós ropogós legyen, megszórjuk pirospaprikával és összekeverjük.
5. A tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk, villával felverjük, majd ráöntjük a lecsóra, összekeverjük és rezgősre sütjük a tojást. Inkább lágy legyen, ne szárítsuk ki.
6. Friss puha kenyérrel kínáljuk.
Alföldi tojásos lecsó recepthez fűződő történet, jótanács
A lecsó akkor jó ha roppanós a paprika nincs péppé főzve.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.