Lengyel tojássaláta

Elkészítés módja
1. A főtt tojást meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan félfőre, azaz félkarikákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a hagymát közepes lángon 6-8 perc alatt üvegesre sütjük rajta. Fontos, hogy ne dolgozzunk nagy lángon, a hagymának legyen ideje megpuhulnia. Az utolsó percben hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet is. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
2. A tojásokat egy tálba rakjuk, a kihűlt hagymás, petrezselymes olajjal óvatosan összeforgatjuk, közben kissé megsózzuk, megborsozzuk.
3. A salátát leveleire szedve megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárogatjuk, tányérra rakjuk, és a tojást ráhalmozzuk.
Vendégként egy kisebb érett, piros paradicsomot is kérnék a konyhától cikkekben. Ízben, de látványban is feldobná a salátámat.