Gordon Ramsay-ék karácsonyi reggelije
Elkészítés módja
1. A croissantokat, miután végeiket levágtuk, jó ujjnyi vastag karikákra szeljük. Lapjukra fordítva egy serpenyőben, szárazon, azaz külön hozzáadott zsiradék nélkül — elegendő, amennyi a kifliben van — aranybarnára pirítjuk, majd megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalukat is. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, és egy tálra rakjuk.
2. Mindegyikre kicsit megtekerve egy-egy vékony szelet füstölt lazacot fektetünk úgy, hogy kissé lelógjon a croissantról.
3. A tojást egy lábasban fölverjük, a vaj kétharmadát beledobjuk, és fakanállal kevergetve addig sütjük, míg lágy rántotta nem lesz belőle. Közben a tűzről lehúzzuk, a fakanállal vagy egy műanyag spatulával az edény aljára és oldalára tapadt tojást lekaparjuk. A maradék vajat beledobjuk, és mehet vissza a tűzre. Fél perccel azelőtt, hogy krémes rántotta lenne, kissé megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a tejszínt, ami megakadályozza, hogy a tojás leégjen. Éppen csak visszatesszük pár pillanatra a tűzre, majd lehúzva onnan apróra vágott metélőhagymával fűszerezzük. Evőkanállal a lazacra halmozzuk, és már kész is!
Gordon Ramsay-ék karácsonyi reggelije recepthez fűződő történet, jótanács
Gordon Ramsay-ék ősrégi családi receptje, karácsony napján majd mindig ezt reggelizik. Könnyű elkészíteni, mégis laktató.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.