Heringsaláta
Elkészítés módja
1. Az almát meghámozzuk, félbevágva magházát kivájjuk, majd a gyümölcsöt cikkekre vágjuk, azután kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. Ugyanilyen kis negyed holdakra vágjuk a főtt burgonyát, a csemegeuborkát és a főtt tojást is. A heringet kb. 2 centis kockákra vágjuk, az előzőekkel együtt egy tálba rakjuk. A hering pácolásához használt hagymából 2 evőkanálnyit kiemelünk, lecsöpögtetünk, néhány vágással fölaprítjuk, a heringhez adjuk.
2. A majonézt a finomra vágott petrezselyemmel, a mustárral és a borssal összekeverjük, enyhén megsózzuk. Az előkészített hozzávalókkal összeforgatjuk. Nem kell, hogy tocsogjon a majonéztől, elég, ha a saláta alkotóit éppen csak vékonyan bevonja, így ízesíti.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.