Hamis bolognai

Elkészítés módja
1. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, a sárgarépákat lereszeljük és a hagymához adjuk.
2. Megszórjuk ételízesítővel, oregánóval és majoránnával, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet és 10 percig főzzük.
3. Ezalatt elkészítjük a besamelmártást: a vajat megolvasztjuk, hozzáadunk 5 dkg lisztet és 2-3 percig pirítjuk.
4. Ekkor 5 dl tejet adunk hozzá és csomómentesre kikeverjük. (Lehetőleg meleg tejet használjunk.) Sóval, borssal ízesítjük.
5. Egészen lassú tűzön, nagyon gyakran kevergetve megfőzzük a lisztet a tejben.
6. Akkor jó a mártás, ha besűrűsödött.
7. Egy tepsibe öntsünk pici olajat.
8. A penne tésztát kifőzzük és a tepsibe tesszük.
9. Az elkészült szószt összekeverjük a tésztával, ráöntjük a besamelmártást és sajtot reszelünk rá.
10. Addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
Hamis bolognai recepthez fűződő történet, jótanács
A két répából az egyiket padlizsánnal is lehet helyettesíteni, mert úgy is nagyon finom.
Én szoktam bele tenni majorannát, mi szeretjük benne, ellenben a szerecsendiót a férjem nem szereti így az kimarad.:)
A besamelbe őrölt szerecsendiót teszek.Próbáltad?Mi szeretjük.Burgonyapürébe is.
A majoranna az olaszban nemigen van,kicsit nekem furcsa.Én csak belsőségekhez mint vér,máj,és egyébhez használtam régen.Ellenben friss majoránnát lehet a mediterránban.Lehet hogy tévedek,bocs.
Cherryka ebben paradicsom van bőven és a sajt mennyiségét is magadnak állítod be.:)
Karperec, próbáld meg a hús nélküli változatot, nem fogsz csalódni.:)
Manócska ez nálunk is így van! A gyerek már jelezte, hogy reggelire a "maradékot" kéri.:)
Jujj, ez olyan pont nekem való fogás. Szeretem az olasz konyhát, a paradicsomos, és pláne a sajttal felturbózott ételeket! :)
Nekem az ilyen "Olaszos" ételekhez az oregano nélkülözhetetlen...persze a darált hús után! :)
Bíztos finom így mentesen is!
Laktató ide vagy oda, a gyerekeimnek reggel, délben este jöhet. Gusztusos:)
Köszönöm a hozzászólásokat! Dugodani azért elég laktató ez alvás előtt. :)
Ügyes bolognese-lasadne húsmentes kombináció.
A majoranna használata biztosan egyedivé teszi.
Nagyon jó, így ahogy van! :)
Hamis vagy nem hamis jól néz ki. Így este fél hétkor még be is vállalnám .
Nagyon jó!
Köszönöm a receptet.