Vadas zsemlegombóccal

Elkészítés módja
1. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam.
2. Olajban kicsit átsütöttem.
3. A sárgarépát, zellert megpucoltam, felszeltem és annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje.
4. A kisült húsokat beletettem a sárgarépába.
5. Sóztam, a babérlevelet, az egész borsot, a vöröshagymát egészben beletettem.
6. Amikor a hús puhára főtt, kiszedtem a főzőedényből.
7. Kivettem belőle az egész borsot, a hagymát és a babérlevelet.
8. A többit összemixeltem.
9. Egy pohár tejfölt egy-két kanál liszttel kikevertem és behabartam vele a sárgarépás mártást.
10. Adtam hozzá még ízlés szerint mustárt.
11. A hússzeleteket visszaraktam a mártásba és még pár percig főztem.
12. Zsemlegombóccal tálaltam.
Pedig nagyon finom zsemlegombóccal is!
Ajánlom én is.
Gusztusos,finom étel.
Manócska köszi
Imádjuk a vadast. Zsemlegombóccal még nem próbáltam.
cherryka Köszönöm szépen
Szerintem a végeredmény a lényeg,ahány ház annyi szokás.
Úgy is nagyon finom ahogyan TE készíted Marcsi
A vadast én is nagyon szeretem! Bár mi a húst nem szoktuk előpirítani, és köretként knédlit szoktunk hozzá fogyasztani.
Köszönöm karperec marhahússal a legfinomabb .
Másik húsból is lehet készíteni azzal is finom de marhával szuper.Marcsi
A marhahús vadasan is nagy kedvenc! Zsemlegombóccal még nem próbáltam, de jól hangzik!