Vadas zsemlegombóccal

Vadas zsemlegombóccal recept
Hozzávalók
•  1 kg marhahús
• 
•  bors
•  liszt
•  olaj a sütéshez
A mártáshoz:
•  1 kg sárgarépa
•  1 nagyobb zeller
•  1 fej vöröshagyma
•  babérlevél
•  pár szem egész bors
•  2-3 dl tejföl
•  1-2 kanál liszt
•  ízlés szerint mustár

Elkészítés módja

1. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam.

2. Olajban kicsit átsütöttem.

3. A sárgarépát, zellert megpucoltam, felszeltem és annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje.

4. A kisült húsokat beletettem a sárgarépába.

5. Sóztam, a babérlevelet, az egész borsot, a vöröshagymát egészben beletettem.

6. Amikor a hús puhára főtt, kiszedtem a főzőedényből.

7. Kivettem belőle az egész borsot, a hagymát és a babérlevelet.

8. A többit összemixeltem.

9. Egy pohár tejfölt egy-két kanál liszttel kikevertem és behabartam vele a sárgarépás mártást.

10. Adtam hozzá még ízlés szerint mustárt.

11. A hússzeleteket visszaraktam a mártásba és még pár percig főztem.

12. Zsemlegombóccal tálaltam.

A leírásban szereplő Vadas zsemlegombóccal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vadas, zsemlegombóc, vadas zsemlegombóccal, zsemle) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Vadas zsemlegombóccal recept - 7 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #1937 2013. 03. 14. 18:19 Válasz

    Pedig nagyon finom zsemlegombóccal is!
    Ajánlom én is.
    Gusztusos,finom étel.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #1907 2013. 03. 14. 15:52 Válasz

    Manócska köszi

  3. manócska
    manócska #1902 2013. 03. 14. 15:09 Válasz

    Imádjuk a vadast. Zsemlegombóccal még nem próbáltam.

  4. Domján Mária
    Domján Mária #1896 2013. 03. 14. 14:17 Válasz

    cherryka Köszönöm szépen
    Szerintem a végeredmény a lényeg,ahány ház annyi szokás.
    Úgy is nagyon finom ahogyan TE készíted Marcsi

  5. cherryka
    cherryka #1894 2013. 03. 14. 14:08 Válasz

    A vadast én is nagyon szeretem! Bár mi a húst nem szoktuk előpirítani, és köretként knédlit szoktunk hozzá fogyasztani.

  6. Domján Mária
    Domján Mária #1891 2013. 03. 14. 13:43 Válasz

    Köszönöm karperec marhahússal a legfinomabb .
    Másik húsból is lehet készíteni azzal is finom de marhával szuper.Marcsi

  7. karperec
    karperec #1883 2013. 03. 14. 13:27 Válasz

    A marhahús vadasan is nagy kedvenc! Zsemlegombóccal még nem próbáltam, de jól hangzik!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Vadas zsemlegombóccal recept - 7 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #1937 2013. 03. 14. 18:19 Válasz

    Pedig nagyon finom zsemlegombóccal is!
    Ajánlom én is.
    Gusztusos,finom étel.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #1907 2013. 03. 14. 15:52 Válasz

    Manócska köszi

  3. manócska
    manócska #1902 2013. 03. 14. 15:09 Válasz

    Imádjuk a vadast. Zsemlegombóccal még nem próbáltam.

  4. Domján Mária
    Domján Mária #1896 2013. 03. 14. 14:17 Válasz

    cherryka Köszönöm szépen
    Szerintem a végeredmény a lényeg,ahány ház annyi szokás.
    Úgy is nagyon finom ahogyan TE készíted Marcsi

  5. cherryka
    cherryka #1894 2013. 03. 14. 14:08 Válasz

    A vadast én is nagyon szeretem! Bár mi a húst nem szoktuk előpirítani, és köretként knédlit szoktunk hozzá fogyasztani.

  6. Domján Mária
    Domján Mária #1891 2013. 03. 14. 13:43 Válasz

    Köszönöm karperec marhahússal a legfinomabb .
    Másik húsból is lehet készíteni azzal is finom de marhával szuper.Marcsi

  7. karperec
    karperec #1883 2013. 03. 14. 13:27 Válasz

    A marhahús vadasan is nagy kedvenc! Zsemlegombóccal még nem próbáltam, de jól hangzik!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.