Székelykáposzta árpagyönggyel

Elkészítés módja
1. Kevés olajban a húst fehéredésig lábosban megdinsztelem, a hagymát apróra vágva rászórom, majd megsózom, borsozom.
2. Félrehúzom és akkor teszem rá a pirospaprikát, hogy meg ne égjen.
3. Ezután 4 dl vizet mindjárt hozzáöntök és hozzáadom az árpagyöngyöt és így félig megfőzöm.
4. Utána hozzáteszem a savanyú káposztát.
5. Amíg össze nem fő, addig adagolom és amennyiben szükséges - pótolom az ízesítőket.
6. Amikor készen van, hozzáadom a tejfölt, amit óvatosan elkeverek benne.
7. Mikor kész, ropogós héjú kenyérrel tálalom. Tetejére díszítésnek kevés tejfölt kanalazok.
Remek étel, magam is hasonlóképpen készítem.
Házilag kovászolt káposztából készítve egyenesen mennyei.
Nagyon jól néz ki,biztos finom!Én kicsivel másképp csinálom Zalaian!
Mintha összebeszéltünk volna .Ugyanis ma én is káposztát főztem
Nagyon gusztusos a káposztád Gratulálok.Marcsi
Köszönet Mindenkinek! :) Örülök, hogy ennyien szeretitek a székelykáposztát, bár sokan eretnekségnek tartják árpagyöngyöt tenni bele...
No ez igazán jól néz ki mint ha én készítettem volna.
Igazán gusztusos!! Nagyon szeretem, és én is tejföllel :))
Nagyon jól néz ki!!!
Nagyon egészséges ételt hoztál Karperec.
Gratulálok a tálaláshoz is.
Imádom a székelykáposztát, pont holnapra ütemeztem be a főzését. Árpagyönggyel még nem készítettem, itt az ideje. Nagyon gusztusos, már most meg tudnám enni.
Nagyon guszta, most meg is kívántam jó sok tejföllel. Újabban én is árpagyönggyel készítem, hasonlóképpen. Annyiban változik az én receptem, hogy a káposztát is rögtön hozzáadom.