Lecsó túrógombóccal

Elkészítés módja
1. A kis kockákra darabolt füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, rászórjuk a szeletelt vöröshagymát és összepirítjuk. Ekkor rászórjuk a megmosott, kimagozott fél karikákra szeletelt zöldpaprikát, a megmosott szeletelt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük és lefedve, lassú tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor beleszórjuk a felkarikázott Gyulai füstölt kolbászt, felöntjük 1 deci vízzel és roppanósra pároljuk.
2. Közben a túrógombóchoz a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a réteslisztet, sóval, borssal, az aprított kaporral ízesítjük és jól összekeverjük. 10 percet pihentetjük, majd fazékban sós vizet forralunk, beletesszük a vizes kézzel dió nagyságúra formázott túrógombócokat és megfőzzük.
3. Végül leszűrjük, lecsepegtetjük, a kész lecsóra szedjük és rázogatva összeforgatjuk, hogy a túrógombócok egybe maradjanak. Forrón tálaljuk.
Lecsó túrógombóccal recepthez fűződő történet, jótanács
A túrógombócnál készítsünk próbafőzést. Egy gombócot tegyünk a sós forró vízbe, ha szétesik túl lágy, ezért keverjünk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.