Mexikói töltött paprika
Elkészítés módja
1. A paprikát egy nagy serpenyőben, 5-6 evőkanál olajon, közepes lángon, 10-15 perc alatt félpuhára megsütjük. Közben többször megforgatjuk, mert csak így sül minden oldala egyformán rozsdabarnára. Ezután néhány pillanatra hideg vízbe rakjuk, majd lecsöpögtetjük, vékony héját lehúzzuk. Csumájukat, magjaikat óvatosan eltávolítjuk.
2. A töltelékhez a főtt csirkehúst, a banánt és a hámozott, félbevágott, kimagozott paradicsomot apróra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olajat forrósítunk, a kétféle hagymát beledobjuk, és közepes lángon, kevergetve üvegesre sütjük. A húst, a banánt és a paradicsomot rárakjuk, kevergetve 2 percig együtt pirítgatjuk, majd a levest ráöntjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a fahéjjal sejtelmes ízt kölcsönzünk neki, és éppen csak 2-3 percig főzzük tovább, míg a leve elpárolog.
3. Amikor a húsos, banános massza kihűlt, a paprikákba töltjük, amit lehet úgy, hogy a magháza felöl nyomkodunk bele, de lehet úgy is, hogy a sült paprikák egyik oldalát késsel behasítjuk, megtöltjük, és eredeti formájára visszaigazítjuk. Rövid időre hűtőszekrénybe vagy mélyhűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen, mert csak így lehet bundázni.
4. A bundázáshoz 2-3 evőkanál lisztet egy tányérba teszünk. A tojások sárgáját a többi liszttel és a szódával simára keverjük, megsózzuk, a fehér borssal fűszerezzük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
5. A töltött paprikákat először a lisztbe, majd a sűrű tésztába forgatjuk. Bő, forró olajban kb. 3 percig sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
6. Párolt rizzsel, és a megforrósított demi glace mártással leöntve tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.