Töltött káposzta reform módra (szójából)

Elkészítés módja
1. A rizst félpuhára főzzük. A szójapehelyre annyi házi készítésű ételízesítős vizet öntünk, hogy sűrű pépet kapjunk. Ezután az olajat, a pirospaprikát, az oreganót és a borsikafüvet belekeverjük, majd a félig főtt rizst is hozzáadjuk. Miután jól összegyúrtuk, a kimosott és kinyomkodott savanyú káposzta egészben hagyott leveleibe töltjük.
2. Egy nagyobb fazék alját kibéleljük a szálas káposztával, erre ültetjük rá a levelekbe csomagolt gombócokat. Ízlés szerint sóval, borssal még ízesítjük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet és addig főzzük csendes tűzön, míg a káposztalevelek meg nem puhulnak. Mielőtt teljesen elkészülne, világos rántással kellő állagúra sűrítjük.
3. A sűrítés után szép lassan összeforraljuk és tejföllel vagy kefirrel nyakon öntve tálaljuk.
Na, ez egy igazi nekem való recept!
Ettem már gerslis (árpagyöngyös) változatban is, és semmiben sem maradt el a húsos verzió mögött, mert olyan jól volt ízesítve.
Jól néz ki!
A fotó szuper,mint mindig.
Maradok a húsnál.