Sárgaborsófőzelék pörkölttel

Elkészítés módja
1. A sárgaborsót 2-3 órával a főzés előtt beáztatjuk.
2. Utána hideg vízben föltesszük főni, a sóval (ízlés szerint) és a babérlevéllel együtt.
3. Kb. fél óra alatt megfőzzük.
4. Rántást készítünk (a lisztet olajon megpirítjuk).
5. A forrásos állapotában hozzákeverjük a sárgaborsóhoz a rántást és elkeverjük csomómentesre.
6. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk.
7. Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát és azonnal felöntjük 1 dl vízzel.
8. Elkeverjük és ha szükséges, akkor az elpárolgott vizet pótoljuk a főzés ideje alatt.
9. Akkor jó, ha kevés, de annál sűrűbb szaftja lesz, hiszen csak feltétként készítettük a pörköltet.
10. A végén a sárgaborsó-főzelék tetejére tálaljuk a pörköltet.
Ez egy jó kaja, pláne ebben a viharos időben. Gratula, várjuk a többi jó étkeket.
Köszönöm szépen!
Én szeretem a főzelékeket, persze mindíg valami husi feltéttel, hogy jól is lakjak. :)
Mit mondjak, főzeléket én is ezer éve nem ettem. Inkább levest szoktam főzni. Szívesen megkóstolnám, nagyon guszta:)
Kb. ezer éve nem ettem sárgaborsó-főzeléket. Megkóstolnám. :)
A rusztikus kiegészítőkért meg odavagyok, nagyon jó hangulatot tudnak kölcsönözni a fotóknak.
Nagyon guszta!
Csodaszép fotó!
Gratulálok:Edit.