Rókagombaleves

Rókagombaleves recept
Hozzávalók
•  20 dkg rókagomba
•  1 csokor petrezselyemzöld
•  3-4 db burgonya
•  2 szál sárgarépa
•  1 db vöröshagyma
•  10 dkg kolozsvári szalonna
•  2 evőkanál olaj
• 
•  bors
•  2 dl főzőtejszín
•  fűszerpaprika
•  1 evőkanál rétesliszt
•  1 húsleveskocka vagy ételízesítő
A galuskához:
•  1 tojás
•  4 evőkanál liszt

Elkészítés módja

1. A kockára vágott hagymát, szalonnát olajon elősütjük, majd a lepirult szalonnára szórjuk a lisztet, fűszerpaprikát, borsot, sót, majd vízzel felöntjük.

2. A burgonyát, répát és petrezselymet felkarikázzuk és hozzáadjuk a leveshez.

3. A rókagombát mielőtt a levesbe raknánk, enyhén cukros, felforrt vízzel leforrázzuk és ezután tesszük a levesbe.

4. Egy db húsleveskockával ízesítjük és puhára főzzük.

5. A tojásból, lisztből és némi vízből galuskatésztát szaggatunk a levesbe, amit ezután tejszínnel dúsítunk.

6. Melegen tálaljuk.

Rókagombaleves recepthez fűződő történet, jótanács

Régi szlovén recept, a tv-ben láttam, és azóta így főzöm. Nagyon finom és ízletes.

A leírásban szereplő Rókagombaleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, gombaleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Rókagombaleves recept - 6 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #6820 2013. 07. 24. 15:20 Válasz

    Ez már szinte nem is leves, hanem egy komplett egytál étel, a burgonya, szalonna miatt laktató is!Gratulálok!

  2. cherryka
    cherryka #4721 2013. 04. 29. 21:24 Válasz

    Köszi szépen a magyarázatot!
    Bár ilyen formában még nem fogyasztottam a rókagombát, azonban volt már hozzá szerencsém. Gyerekkoromban apummal eljártunk gombászni. Jó volt, mert összekötöttük a kellemeset (természetjárás) a hasznossal.

  3. karperec
    karperec #4705 2013. 04. 29. 19:29 Válasz

    Izgalmas ízvilág!

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4682 2013. 04. 29. 15:19 Válasz

    A cukros vízben való előfőzés,vagy forrázás kiemeli a gomba finom aromáját.Előtte megkell mosni akkor is ha fagyasztott,és ha friss gombáról van szó.Régen a nagyszüleim pörköltet készítettek belőle,de én most már vagy 20 éve kb ismerem ezt a leves elkészítést,és persze más húsos ételek,és töltött zöldségekbe való párosítást is.Lessz még rókagombás,és hasonló receptem is, amit feltöltök.Sajnos régen nem fotóztam le az ételeket,ezért azt sajnálom is,mert sok felejthetetlen ízorgiákban volt részünk.

  5. cherryka
    cherryka #4659 2013. 04. 29. 08:49 Válasz

    Van valamilyen speciális funkciója annak, hogy cukros vízzel kell leforrázni a gombát?

  6. manócska
    manócska #4638 2013. 04. 28. 19:30 Válasz

    Biztosan így is finom. Gusztusos leves.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Rókagombaleves recept - 6 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #6820 2013. 07. 24. 15:20 Válasz

    Ez már szinte nem is leves, hanem egy komplett egytál étel, a burgonya, szalonna miatt laktató is!Gratulálok!

  2. cherryka
    cherryka #4721 2013. 04. 29. 21:24 Válasz

    Köszi szépen a magyarázatot!
    Bár ilyen formában még nem fogyasztottam a rókagombát, azonban volt már hozzá szerencsém. Gyerekkoromban apummal eljártunk gombászni. Jó volt, mert összekötöttük a kellemeset (természetjárás) a hasznossal.

  3. karperec
    karperec #4705 2013. 04. 29. 19:29 Válasz

    Izgalmas ízvilág!

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4682 2013. 04. 29. 15:19 Válasz

    A cukros vízben való előfőzés,vagy forrázás kiemeli a gomba finom aromáját.Előtte megkell mosni akkor is ha fagyasztott,és ha friss gombáról van szó.Régen a nagyszüleim pörköltet készítettek belőle,de én most már vagy 20 éve kb ismerem ezt a leves elkészítést,és persze más húsos ételek,és töltött zöldségekbe való párosítást is.Lessz még rókagombás,és hasonló receptem is, amit feltöltök.Sajnos régen nem fotóztam le az ételeket,ezért azt sajnálom is,mert sok felejthetetlen ízorgiákban volt részünk.

  5. cherryka
    cherryka #4659 2013. 04. 29. 08:49 Válasz

    Van valamilyen speciális funkciója annak, hogy cukros vízzel kell leforrázni a gombát?

  6. manócska
    manócska #4638 2013. 04. 28. 19:30 Válasz

    Biztosan így is finom. Gusztusos leves.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.