Karamellás rolád

Karamellás rolád recept
Hozzávalók
A piskótához:
•  5 db tojás
•  5 evőkanál kristálycukor
•  4 evőkanál liszt
•  késhegynyi sütőpor
A krémhez:
•  20 dkg kristálycukor
•  3 dl tej
•  1 csomag karamellás pudingpor
•  20 dkg margarin
A díszítéshez:
•  karamellizált cukor

Elkészítés módja

1. Először megcsináljuk a krémet. A cukrot karamellizáljuk és felöntjük a tejjel.

3. Egy pici tejben feloldjuk a pudingport és hozzákeverjük a karamellás tejhez, majd sűrűre főzzük.

4. Hagyjuk teljesen kihűlni.

5. Amíg a krém hűl, elkészítjük a piskótát.

6. A tojásfehérjéből kemény habot verünk.

7. A sárgáját, a kristálycukorral felhabosítjuk és hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport és a tojásfehérjéből vert habot.

8. Vajazott, lisztezett tepsiben sütjük.

9. Ha megsült a piskóta, még melegen deszkára borítjuk, sütőpapírra feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

10. A margarint habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk.

11. A krém 2/3 részével megtöltjük a piskótát, feltekerjük és a maradék krémmel beborítjuk.

12. Kevés kristálycukrot karamellizálunk és olajozott tepsibe csorgatjuk. Ha kihűlt, az olajtól nem tapad a tepsibe.

13. Összetörjük és ezzel díszítjük a roládot.

A leírásban szereplő Karamellás rolád recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (karamell) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Karamellás rolád recept - 11 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #4828 2013. 05. 03. 13:45 Válasz

    Cherryka benne vagyok a cserébe!!!

  2. Szabina
    Szabina #4827 2013. 05. 03. 13:43 Válasz

    Köszönöm szépen Ágica és Editke!

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #4811 2013. 05. 02. 19:18 Válasz

    Nagyon finom a krémje a sütidnek.

  4. cherryka
    cherryka #4795 2013. 05. 02. 06:46 Válasz

    A karamell az egyik gyengém. Na, megegyezünk a csereberében? Én felajánlok egy adag répasalátát egy kis kóstolóért a sütidből... ;)

  5. Ágica
    Ágica #4791 2013. 05. 01. 22:15 Válasz

    Nagyon fincsi lehet Szabina! :)

  6. Szabina
    Szabina #4790 2013. 05. 01. 22:04 Válasz

    Köszönöm Manócska! A kóstolót, csak úgy ahogy szoktuk? Egy-két szeletet?:) Már lassan rászámolom szeleteléskor. :D

  7. Szabina
    Szabina #4789 2013. 05. 01. 22:03 Válasz

    Köszönöm szépen Zsuzsa!

  8. manócska
    manócska #4778 2013. 05. 01. 19:26 Válasz

    Nagyon szép és finom sütit készítettél.:)

  9. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4775 2013. 05. 01. 19:08 Válasz

    Nagyon finomat sütöttél!

  10. Szabina
    Szabina #4768 2013. 05. 01. 16:44 Válasz

    Köszönöm Variam! Volt egy karamell pudingom és gondoltam feltúrbózom. ))

  11. t.variam
    t.variam #4767 2013. 05. 01. 16:39 Válasz


    Tetszik, hogy ötvözted az "igazi" karamellt és a pudingot. Praktikus és biztos finom is.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Karamellás rolád recept - 11 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #4828 2013. 05. 03. 13:45 Válasz

    Cherryka benne vagyok a cserébe!!!

  2. Szabina
    Szabina #4827 2013. 05. 03. 13:43 Válasz

    Köszönöm szépen Ágica és Editke!

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #4811 2013. 05. 02. 19:18 Válasz

    Nagyon finom a krémje a sütidnek.

  4. cherryka
    cherryka #4795 2013. 05. 02. 06:46 Válasz

    A karamell az egyik gyengém. Na, megegyezünk a csereberében? Én felajánlok egy adag répasalátát egy kis kóstolóért a sütidből... ;)

  5. Ágica
    Ágica #4791 2013. 05. 01. 22:15 Válasz

    Nagyon fincsi lehet Szabina! :)

  6. Szabina
    Szabina #4790 2013. 05. 01. 22:04 Válasz

    Köszönöm Manócska! A kóstolót, csak úgy ahogy szoktuk? Egy-két szeletet?:) Már lassan rászámolom szeleteléskor. :D

  7. Szabina
    Szabina #4789 2013. 05. 01. 22:03 Válasz

    Köszönöm szépen Zsuzsa!

  8. manócska
    manócska #4778 2013. 05. 01. 19:26 Válasz

    Nagyon szép és finom sütit készítettél.:)

  9. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4775 2013. 05. 01. 19:08 Válasz

    Nagyon finomat sütöttél!

  10. Szabina
    Szabina #4768 2013. 05. 01. 16:44 Válasz

    Köszönöm Variam! Volt egy karamell pudingom és gondoltam feltúrbózom. ))

  11. t.variam
    t.variam #4767 2013. 05. 01. 16:39 Válasz


    Tetszik, hogy ötvözted az "igazi" karamellt és a pudingot. Praktikus és biztos finom is.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.