Gödöllői töltött csirkemell, majonézes sültpaprika-mártással
Elkészítés módja
1. A csirkemell-filéket éles késsel felszúrjuk, kisütjük, majd hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, a felkockázott csirkemájat, gombát, sárgarépát és a zöldborsót. Az egészet átpirítjuk, majd hozzáadjuk az áztatott-kicsavart zsemlét, a tojást, és az aprított petrezselymet. Jól összedolgozzuk az egész masszát, és sóval, borssal ízesítjük.
2. A töltelékkel nem túl szorosan megtöltjük a csirkemelleket, és a nyílást hústűvel összetűzzük.
3. Olajozott tepsibe fektetjük, és 190ºC-os sütőben 35-40 percig sütjük. Közben a mártáshoz a pritaminpaprikát vastagabb csíkokra vágjuk, forró olajon megsütjük, lehűtjük és lehúzzuk a héját. A majonézzel együtt krémesre turmixoljuk, és sóval, borssal ízesítjük.
4. Tálaláskor a burgonyapürét a tányérra formázzuk, melléöntjük a majonézes paprikamártást, és ráfektetjük a felszeletelt, töltött csirkemelleket. Friss zöldfűszerekkel, pritaminpaprikával díszítjük.
Igazán örülünk, hogy ilyen sikeres ez a receptünk. Köszönjük szépen.
Nagyon gusztusos:)
Csatlakozom Edithez!
Remek recept,gyönyörű fotó!
Nagyon szívesen.
Köszönöm a receptet,nagyon jól hangzik.Szeretjük az ilyen ételeket!
:) Javítva. Remek fogás az biztos.
Lemaradt a csirkemell.
Egyébként, nagyon jól hangzik, külön már kipróbáltam, ebben az összeállításban még nem, de elmentem.