Sztroganov csirkeragu
Elkészítés módja
1. A csirkemellet a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, 1 evőkanál liszttel összeforgatjuk, hogy sütés közben ne ragadjanak egymáshoz.
2. Az újhagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk (csak a homokos részét vágjuk le, hámozgatni nincs idő), vékony cikkekre szeljük. Az uborkát vékonyan fölcsíkozzuk. Nagy serpenyőben a vajat az olajjal együtt megforrósítjuk, és a hagymát fél perc alatt megfuttatjuk benne.
3. A húst hozzáadjuk, 2-3 perc alatt fehéredésig pirítjuk, majd hozzátesszük a gombát is. 2-3 percnyi pirítás után a mustárral és a konyakkal ízesítjük, és belekeverjük az uborkát is. A tejfölt a tejszínnel és a maradék 1 kanálnyi liszttel simára keverjük, a gombás-uborkás húshoz öntjük, 2-3 percig főzzük. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Sztroganov csirkeragu recepthez fűződő történet, jótanács
Szűzpecsenyéből vagy érlelt bélszínből is készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.