Sztroganov csirkeragu

Sztroganov csirkeragu recept
Hozzávalók
•  60 dkg csirkemellfilé
• 
•  frissen őrölt fehér bors
•  2 evőkanál finomliszt
•  2 szép újhagyma
•  30 dkg csiperkegomba
•  4 közepes csemegeuborka
•  3 dkg vaj
•  3 evőkanál olaj
•  1 kiskanál mustár (magos mustárral még finomabb)
•  pár csepp konyak (el is maradhat)
•  2-2 dl tejföl és főzőtejszín

Elkészítés módja

1. A csirkemellet a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, 1 evőkanál liszttel összeforgatjuk, hogy sütés közben ne ragadjanak egymáshoz.

2. Az újhagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk (csak a homokos részét vágjuk le, hámozgatni nincs idő), vékony cikkekre szeljük. Az uborkát vékonyan fölcsíkozzuk. Nagy serpenyőben a vajat az olajjal együtt megforrósítjuk, és a hagymát fél perc alatt megfuttatjuk benne.

3. A húst hozzáadjuk, 2-3 perc alatt fehéredésig pirítjuk, majd hozzátesszük a gombát is. 2-3 percnyi pirítás után a mustárral és a konyakkal ízesítjük, és belekeverjük az uborkát is. A tejfölt a tejszínnel és a maradék 1 kanálnyi liszttel simára keverjük, a gombás-uborkás húshoz öntjük, 2-3 percig főzzük. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

Sztroganov csirkeragu recepthez fűződő történet, jótanács

Szűzpecsenyéből vagy érlelt bélszínből is készíthetjük.

A leírásban szereplő Sztroganov csirkeragu recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (csirkeragu) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell recept
Még több csirkemell recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.