Csirkemell szójacsírával

Elkészítés módja
1. A szójamártást, a kétféle olajat, a mézet meg a bort keverőtálban összekeverjük. A csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk, a páclevet ráöntjük, alaposan átforgatjuk benne, majd letakarva hűtőszekrényben, egy éjszakán át érleljük.
2. A fokhagymát meg a gyömbért megtisztítjuk, az előbbit apróra vágjuk, az utóbbit lereszeljük. A kétféle hagymát vékony karikákra szeljük, a szójacsírát hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.
3. A csirkemelleket a pácléből kiemeljük, lecsöpögtetjük. Serpenyőben az olajat megforrósítjuk, a csirkemelleket belerakjuk, majd oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük, szűrőlapáttal tányérra emeljük. Visszamaradó zsírjában a gyömbér és a fokhagymát megfuttatjuk, a szójacsírát hozzáadjuk, a szójamártással ízesítjük, a levessel fölöntjük, végül a hagymakarikákat is rászórjuk, 3-4 percig pároljuk.
4. Tálaláskor a húst vékony szeletekre vágjuk, a szójás raguval körülöntjük. Köretként párolt rizst kínálunk hozzá.
Köszönjük Hölgyek. Igen, ez egy finom és a legfőképp egészséges étel, a csírák amúgy is jótékonyan hatnak az emberi szervezetre. A pácolt húsok, pedig sokkal jobban emészthetőek mint a natúr elkészítettek.
A csirkemellet minden formájában szeretem.
Ez a recept nagyon elnyerte a tetszésemet a szója szószt és a többi hozzávalót is nagyon szeretem.
Köszönöm a receptet
A pácolt húsok-sült húsok a mindenem!!! Az egyik kedvenc ételem, pláne ha egy kis krumplipüré is van mellette na és párolt káposzta is :)) De ez most itt, így jó ahogy van!! Szorítanék helyet neki az asztalon ma !! ;) :)