Sertéscomb vadasan zsemlegombóccal
Elkészítés módja
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk.
2. Ha megpirult kivesszük őket a zsírból és félretesszük.
3. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük.
4. A húst a megpirult hagymára tesszük, babérlevéllel, borssal, sóval ízesítjük és hozzáadjuk a karikára vágott sárga és fehérrépát.
5. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst.
6. Amikor a hús megpuhult kivesszük és egy tepsibe tesszük.
7. A húst kevés szaftjával meglocsoljuk és forró sütőbe tesszük míg egy kicsit megpirul.
8. A megmaradt szaftot botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt és a lisztet, majd ezzel összeforraljuk.
9. Ezután visszatesszük bele a sült szalonnát.
10. A liszt mennyiségét lehet változtatni attól függően ki milyen sűrűn szereti.
11. Zsemlegombóc: A zsemléket apró kockára vágjuk és sütőben megszikkasztjuk.
12. A vöröshagymát lereszeljük és kevés zsíron megpirítjuk.
13. A tojásokat felverjük, kevés vizet adunk hozzá és belekeverjük a sót, borsot, fűszerpaprikát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
14. Az összes hozzávalót egy tálban jól összedolgozzuk és vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
15. Sós vízben kifőzzük és a vadas mellé kínáljuk.
Köszönöm Zsuzsa! Persze hogy megpróbálom!!:) Kedves Tőled!
Értékeltem,megy az 5 csillag,de egy jó tanács,ha akarod megfogadod,ha nem az sem baj.A zsemlekockákat vajon előpirítom,és úgy dolgozom össze a többi anyaggal.Én így tanultam,egy szakácstól már 30 éve.
Köszönöm Zsuzsa! :)
Nagyon fincsi ez az ételed is!
Ez nálunk úgy történik, hogy ha elfogy a gombóc ami gyorsan megy, akkor jön a tészta. :)
Ez nálunk is kedvenc, de spagettival.
Kedves Maya örülök, ha a Te családod is kedveli!:)
Köszönöm Karperec.
Ezt főzőm ma a családnak. Kedvencekbe van.
Finom étel!