Sertéscomb vadasan zsemlegombóccal

Sertéscomb vadasan zsemlegombóccal recept
Hozzávalók
•  1kg sertéscomb
•  3 fej hagyma
•  10 dkg szalonna
•  2 darab sárgarépa
•  2 darab fehérrépa
•  babérlevél
•  ételízesítő
•  bors
•  2 dl tejföl
•  1 evőkanál mustár
•  kb. 5 dkg liszt
Zsemlegombóc:
•  3 db zsemle
•  10 dkg liszt
•  2 darab tojás
•  5 dkg zsír
•  1 fej hagyma
• 
•  bors
•  petrezselyemzöld
•  fűszerpaprika

Elkészítés módja

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk.

2. Ha megpirult kivesszük őket a zsírból és félretesszük.

3. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük.

4. A húst a megpirult hagymára tesszük, babérlevéllel, borssal, sóval ízesítjük és hozzáadjuk a karikára vágott sárga és fehérrépát.

5. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst.

6. Amikor a hús megpuhult kivesszük és egy tepsibe tesszük.

7. A húst kevés szaftjával meglocsoljuk és forró sütőbe tesszük míg egy kicsit megpirul.

8. A megmaradt szaftot botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt és a lisztet, majd ezzel összeforraljuk.

9. Ezután visszatesszük bele a sült szalonnát.

10. A liszt mennyiségét lehet változtatni attól függően ki milyen sűrűn szereti.

11. Zsemlegombóc: A zsemléket apró kockára vágjuk és sütőben megszikkasztjuk.

12. A vöröshagymát lereszeljük és kevés zsíron megpirítjuk.

13. A tojásokat felverjük, kevés vizet adunk hozzá és belekeverjük a sót, borsot, fűszerpaprikát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

14. Az összes hozzávalót egy tálban jól összedolgozzuk és vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.

15. Sós vízben kifőzzük és a vadas mellé kínáljuk.

A leírásban szereplő Sertéscomb vadasan zsemlegombóccal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vadas, zsemlegombóc, vadas zsemlegombóccal, zsemle) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sertéscomb vadasan zsemlegombóccal recept - 10 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #3714 2013. 04. 10. 06:40 Válasz

    Köszönöm Zsuzsa! Persze hogy megpróbálom!!:) Kedves Tőled!

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3688 2013. 04. 09. 20:42 Válasz

    Értékeltem,megy az 5 csillag,de egy jó tanács,ha akarod megfogadod,ha nem az sem baj.A zsemlekockákat vajon előpirítom,és úgy dolgozom össze a többi anyaggal.Én így tanultam,egy szakácstól már 30 éve.

  3. Szabina
    Szabina #3318 2013. 04. 05. 18:47 Válasz

    Köszönöm Zsuzsa! :)

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3313 2013. 04. 05. 18:02 Válasz

    Nagyon fincsi ez az ételed is!

  5. Szabina
    Szabina #3037 2013. 04. 01. 07:01 Válasz

    Ez nálunk úgy történik, hogy ha elfogy a gombóc ami gyorsan megy, akkor jön a tészta. :)

  6. manócska
    manócska #2999 2013. 03. 31. 16:37 Válasz

    Ez nálunk is kedvenc, de spagettival.

  7. Szabina
    Szabina #2992 2013. 03. 31. 13:16 Válasz

    Kedves Maya örülök, ha a Te családod is kedveli!:)

  8. Szabina
    Szabina #2991 2013. 03. 31. 13:15 Válasz

    Köszönöm Karperec.

  9. Maya55
    Maya55 #2986 2013. 03. 31. 08:56 Válasz

    Ezt főzőm ma a családnak. Kedvencekbe van.

  10. karperec
    karperec #2977 2013. 03. 30. 20:47 Válasz

    Finom étel!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sertéscomb vadasan zsemlegombóccal recept - 10 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #3714 2013. 04. 10. 06:40 Válasz

    Köszönöm Zsuzsa! Persze hogy megpróbálom!!:) Kedves Tőled!

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3688 2013. 04. 09. 20:42 Válasz

    Értékeltem,megy az 5 csillag,de egy jó tanács,ha akarod megfogadod,ha nem az sem baj.A zsemlekockákat vajon előpirítom,és úgy dolgozom össze a többi anyaggal.Én így tanultam,egy szakácstól már 30 éve.

  3. Szabina
    Szabina #3318 2013. 04. 05. 18:47 Válasz

    Köszönöm Zsuzsa! :)

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3313 2013. 04. 05. 18:02 Válasz

    Nagyon fincsi ez az ételed is!

  5. Szabina
    Szabina #3037 2013. 04. 01. 07:01 Válasz

    Ez nálunk úgy történik, hogy ha elfogy a gombóc ami gyorsan megy, akkor jön a tészta. :)

  6. manócska
    manócska #2999 2013. 03. 31. 16:37 Válasz

    Ez nálunk is kedvenc, de spagettival.

  7. Szabina
    Szabina #2992 2013. 03. 31. 13:16 Válasz

    Kedves Maya örülök, ha a Te családod is kedveli!:)

  8. Szabina
    Szabina #2991 2013. 03. 31. 13:15 Válasz

    Köszönöm Karperec.

  9. Maya55
    Maya55 #2986 2013. 03. 31. 08:56 Válasz

    Ezt főzőm ma a családnak. Kedvencekbe van.

  10. karperec
    karperec #2977 2013. 03. 30. 20:47 Válasz

    Finom étel!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.