Piskótás-meggyes rétes
Elkészítés módja
1. A 10 kanál lisztet, tejfölt, sót, tojást, ecetet összegyúrjuk.
2. Kisodorjuk.
3. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk az 5 kanál lisztet.
4. Összekeverjük, ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát és feltekerjü. 4 egyenlő részre vágjuk és fél órát pihentetjük.
5. Addig elkészítjük a piskótát.
6. A tojásokat egyben felverjük, hozzáadjuk a lisztes sütőport.
7. A tésztákat egyenként kinyújtjuk, 3 kanál piskótát elsimítunk rajta, meggyel megszórjuk és feltekerjük.
8. Tojással megkenjük a tetejét.
9. Papíros sütőlapon megsütjük.
Piskótás-meggyes rétes recepthez fűződő történet, jótanács
Kicsit töményebb, mint a hagyományos rétes, de nagyon finom.
Köszönöm szépe.
Teljesen mindegy, hogy milyen gyümölccsel készül ki-milyent szeret, vagy éppen mi van otthon, ahogy írtad karperec mi van a fagyóban.Marcsi
Jól néz ki:)
Meggyel, barackkal, almával, mindegy épp mi az aktuális gyümölcs, vagy mi van a fagyóban, ilyen finomságra mindíg vevő vagyok!
Hát, így jött ki a lépés.
Nem értem,hogy miért éppen nálam
beszélitek meg ezeket a dolgokat
t.variam egyébként köszönöm szépen a hozzászólást
Vettem a célzást, kedves Edit, és felhasználom az alkalmat, hogy elnézést kérjek Ágicától, akinek a sütije kapcsán túl drasztikusan fogalmaztam. Szóval, szánom-bánom, és belátom, hogy bárki felrakhat egy jól sikerült ételt egy ilyen oldalra. (az előzmény az volt, hogy túl sok gasztro-oldalt néztem, és rengeteg egyforma recepttel találkoztam) Már elnézést akartam Tőle kérni, de a privát levél küldő funkció nem működik.
Ez a rétes már szerepel a recepttáradban,barackkal.
Marcsi, Te nagyon profi vagy. Hihetetlenül ötletes, és finom receptjeid vannak. Honnan?
Köszönöm szépen Editke
Nagyon szépek és finomak.