Piskótás-meggyes rétes

Piskótás-meggyes rétes recept
Hozzávalók
•  15 dkg liszt
•  15 dkg margarin
•  1.5 dl tejföl
•  csipet só
•  1 tojás
•  2 kávéskanál ecet
•  1 tojás a kenéshez
A piskótához:
•  4 egész tojás
•  20 dkg cukor
•  20 dkg liszt
•  fél csomag sütőpor
•  4 kanál víz
•  a töltelékhez bármilyen gyümölcs

Elkészítés módja

1. A 10 kanál lisztet, tejfölt, sót, tojást, ecetet összegyúrjuk.

2. Kisodorjuk.

3. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk az 5 kanál lisztet.

4. Összekeverjük, ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát és feltekerjü. 4 egyenlő részre vágjuk és fél órát pihentetjük.

5. Addig elkészítjük a piskótát.

6. A tojásokat egyben felverjük, hozzáadjuk a lisztes sütőport.

7. A tésztákat egyenként kinyújtjuk, 3 kanál piskótát elsimítunk rajta, meggyel megszórjuk és feltekerjük.

8. Tojással megkenjük a tetejét.

9. Papíros sütőlapon megsütjük.

Piskótás-meggyes rétes recepthez fűződő történet, jótanács

Kicsit töményebb, mint a hagyományos rétes, de nagyon finom.

A leírásban szereplő Piskótás-meggyes rétes recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rétesek, piskóta, meggyes piskóta, rétes, meggyes rétes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Piskótás-meggyes rétes recept - 10 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #1872 2013. 03. 13. 21:37 Válasz

    Köszönöm szépe.
    Teljesen mindegy, hogy milyen gyümölccsel készül ki-milyent szeret, vagy éppen mi van otthon, ahogy írtad karperec mi van a fagyóban.Marcsi

  2. manócska
    manócska #1870 2013. 03. 13. 21:28 Válasz

    Jól néz ki:)

  3. karperec
    karperec #1861 2013. 03. 13. 20:45 Válasz

    Meggyel, barackkal, almával, mindegy épp mi az aktuális gyümölcs, vagy mi van a fagyóban, ilyen finomságra mindíg vevő vagyok!

  4. t.variam
    t.variam #1852 2013. 03. 13. 17:44 Válasz


    Hát, így jött ki a lépés.

  5. Domján Mária
    Domján Mária #1851 2013. 03. 13. 17:38 Válasz

    Nem értem,hogy miért éppen nálam
    beszélitek meg ezeket a dolgokat
    t.variam egyébként köszönöm szépen a hozzászólást

  6. t.variam
    t.variam #1848 2013. 03. 13. 16:35 Válasz


    Vettem a célzást, kedves Edit, és felhasználom az alkalmat, hogy elnézést kérjek Ágicától, akinek a sütije kapcsán túl drasztikusan fogalmaztam. Szóval, szánom-bánom, és belátom, hogy bárki felrakhat egy jól sikerült ételt egy ilyen oldalra. (az előzmény az volt, hogy túl sok gasztro-oldalt néztem, és rengeteg egyforma recepttel találkoztam) Már elnézést akartam Tőle kérni, de a privát levél küldő funkció nem működik.

  7. Vassné Edit
    Vassné Edit #1846 2013. 03. 13. 15:57 Válasz

    Ez a rétes már szerepel a recepttáradban,barackkal.

  8. t.variam
    t.variam #1843 2013. 03. 13. 15:14 Válasz

    Marcsi, Te nagyon profi vagy. Hihetetlenül ötletes, és finom receptjeid vannak. Honnan?

  9. Domján Mária
    Domján Mária #1840 2013. 03. 13. 13:26 Válasz

    Köszönöm szépen Editke

  10. Vassné Edit
    Vassné Edit #1838 2013. 03. 13. 13:14 Válasz

    Nagyon szépek és finomak.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Piskótás-meggyes rétes recept - 10 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #1872 2013. 03. 13. 21:37 Válasz

    Köszönöm szépe.
    Teljesen mindegy, hogy milyen gyümölccsel készül ki-milyent szeret, vagy éppen mi van otthon, ahogy írtad karperec mi van a fagyóban.Marcsi

  2. manócska
    manócska #1870 2013. 03. 13. 21:28 Válasz

    Jól néz ki:)

  3. karperec
    karperec #1861 2013. 03. 13. 20:45 Válasz

    Meggyel, barackkal, almával, mindegy épp mi az aktuális gyümölcs, vagy mi van a fagyóban, ilyen finomságra mindíg vevő vagyok!

  4. t.variam
    t.variam #1852 2013. 03. 13. 17:44 Válasz


    Hát, így jött ki a lépés.

  5. Domján Mária
    Domján Mária #1851 2013. 03. 13. 17:38 Válasz

    Nem értem,hogy miért éppen nálam
    beszélitek meg ezeket a dolgokat
    t.variam egyébként köszönöm szépen a hozzászólást

  6. t.variam
    t.variam #1848 2013. 03. 13. 16:35 Válasz


    Vettem a célzást, kedves Edit, és felhasználom az alkalmat, hogy elnézést kérjek Ágicától, akinek a sütije kapcsán túl drasztikusan fogalmaztam. Szóval, szánom-bánom, és belátom, hogy bárki felrakhat egy jól sikerült ételt egy ilyen oldalra. (az előzmény az volt, hogy túl sok gasztro-oldalt néztem, és rengeteg egyforma recepttel találkoztam) Már elnézést akartam Tőle kérni, de a privát levél küldő funkció nem működik.

  7. Vassné Edit
    Vassné Edit #1846 2013. 03. 13. 15:57 Válasz

    Ez a rétes már szerepel a recepttáradban,barackkal.

  8. t.variam
    t.variam #1843 2013. 03. 13. 15:14 Válasz

    Marcsi, Te nagyon profi vagy. Hihetetlenül ötletes, és finom receptjeid vannak. Honnan?

  9. Domján Mária
    Domján Mária #1840 2013. 03. 13. 13:26 Válasz

    Köszönöm szépen Editke

  10. Vassné Edit
    Vassné Edit #1838 2013. 03. 13. 13:14 Válasz

    Nagyon szépek és finomak.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.