Reform diós bejgli

Elkészítés módja
1. A tésztához az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk és 10-15 perc alatt fölfuttatjuk. A kétféle lisztet összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk és a tojások sárgájával, a langyos rumban föloldott mézzel meg a tejes élesztővel tésztává gyúrjuk. Konyharuhával letakarva pihentetjük, amíg a tölteléke elkészül.
2. Ehhez a darált diót a tejjel leforrázzuk és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tésztát és a tölteléket két-két részre osztjuk.
3. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon külön-külön 40x25 centis téglalappá nyújtjuk, a diótöltelékkel egyenként megkenjük. A két szélét kissé ráhajtjuk (így a töltelék nem folyik ki), majd összehengergetjük. Kivajazott sütőlemezre fektetjük. Tetejüket tojássárgájával megkenjük, a konyha sarkában 1 órán át pihentetjük; majd a tojásfehérjével kenjük meg, és további 20 percig pihentetjük.
4. Amikor a fehérje megszáradt rajta, tetejét hústűvel az aljáig pár helyen megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (185 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 28-30 percig sütjük. Csak hidegen szeleteljük föl.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.