Paradicsomos húsgombóc

Elkészítés módja
1. Az olajat egy kislábasban megmelegítem, a lisztet rászórom és kevergetve zsemleszínűre pirítom. A paradicsompürét hozzáadom, együtt tovább kevergetem.
2. A 8 dl 100 %-os paradicsomlevet hozzáöntöm. A zellert és a vöröshagymát megtisztítom, a hagyma egyik felét és a zellert félbevágva egészben a paradicsomos mártásba teszem.
3. Sózom, borsozom, kis lángon kb. 30 percig főzöm.
4. A húsgombóchoz a rizst megfőzöm, majd a felaprított maradék fél vöröshagymával, a nyers tojással meg a zúzott fokhagymával együtt a darált húshoz keverem. Megsózom, borsozom, jól összegyúrom, és vizes kézzel egyforma gombócokat formázok belőle.
5. A gombócokat óvatosan a paradicsommártásba rakosgatom és továbbra is kis lángon, még kb. 20-25 percig készre főzöm. A vége felé cukorral édesítem.
6. A krumplit megpucolom, kockára vágom és enyhén sós vízben kb. 20 percig főzöm. Levét leszűröm és a a főtt krumplit kevés olvasztott vajjal meglocsolom.
Jó étvágyat!Paradicsomos húsgombóc recepthez fűződő történet, jótanács
Amennyiben a mártás túl sűrű lenne főzés közben, kevés vízzel hígíthatjuk.
Sokszor készítek én is hasonlót,de ez is tetszik.
Csatlakozom, az előttem szólókhoz máris éhes lettem!
Köszönöm szépen! Örülök, hogy ennyien szeretitek a paradicsomos húsgombócot.
Nagyon szereti a családom. Jó ötlet.
Nagyon jó recept! Így a fincsi zellerrel,hagymával.Ínycsiklandozó látvány!!
Nagyon jó a recepted! Nagyjából én is így készítem. Nagyon gusztusos!
Nagyon finom menüt hoztál karperec.
Nálunk is nagy kedvenc.
Én is így készítem.
Tegnap én is paradicsomos gombócot főztem mert már régen volt.
Szintén főtt burgonyával tálalom. Nagyon szeretem .
Ugyanígy készítem én is ahogyan TE.
Nagyon jól néz ki a tányéron Marcsi
De jó ötlet, hogy holnap mi legyen ebédre. Így meg pláne, hogy egy precíz jól érthető recept van hozzá.
Ez tipikusan az a kaja, amivel engem le lehet venni a lábamról! :) Hétvégi menübe ütemezve lesz szerintem!