Kalocsai zöldborsós egytál

Kalocsai zöldborsós egytál recept
Hozzávalók
•  30-30 dkg marhahátszín és sertéscomb
•  1 púpozott kiskanál mustár
•  1 csapott kiskanál őrölt fekete bors
•  5-6 evőkanál olaj
•  fél-fél kiskanál só és ételízesítő por
•  1 púpozott kiskanál édes-nemes pirospaprika
•  fél mokkáskanál őrölt köménymag
•  10 dkg füstölt szalonna
•  1 vöröshagyma
•  20 dkg csiperkegomba
•  15 dkg lángolt kolbász
•  1 mokkáskanál cseresznyepaprika-krém
•  20 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)

Elkészítés módja

1. A hátszínt lehártyázzuk, majd a húst a mustár és a fele bors keverékével bedörzsöljük. 2 evőkanál olajjal megkent alufóliába csomagoljuk, hűtőszekrényben 2-3 napig érleljük. Ezután vastagabb csíkokra vágjuk, ahogyan a sertéscombot is. A maradék borsot, a sót, az ételízesítő port, a fele pirospaprikát meg a köményt összekeverjük, a húsra szórjuk, jól átforgatjuk.

2. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, lábasban a maradék olajon kiolvasztjuk. A megtisztított, fölaprított hagymát megfonnyasztjuk rajta, majd belerakjuk a húsokat is. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd a kis cikkekre vágott gombát és a felszeletelt kolbászt is hozzáadjuk. A maradék pirospaprikával és cseresznyepaprika-krémmel ízesítjük, kevés vizet aláöntve 25-30 percig együtt pároljuk, majd a zöldborsót is hozzáadjuk és még 5-6 percig főzzük. Tepsis burgonya illik hozzá köretnek.

A leírásban szereplő Kalocsai zöldborsós egytál recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.