Kalocsai zöldborsós egytál
Elkészítés módja
1. A hátszínt lehártyázzuk, majd a húst a mustár és a fele bors keverékével bedörzsöljük. 2 evőkanál olajjal megkent alufóliába csomagoljuk, hűtőszekrényben 2-3 napig érleljük. Ezután vastagabb csíkokra vágjuk, ahogyan a sertéscombot is. A maradék borsot, a sót, az ételízesítő port, a fele pirospaprikát meg a köményt összekeverjük, a húsra szórjuk, jól átforgatjuk.
2. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, lábasban a maradék olajon kiolvasztjuk. A megtisztított, fölaprított hagymát megfonnyasztjuk rajta, majd belerakjuk a húsokat is. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd a kis cikkekre vágott gombát és a felszeletelt kolbászt is hozzáadjuk. A maradék pirospaprikával és cseresznyepaprika-krémmel ízesítjük, kevés vizet aláöntve 25-30 percig együtt pároljuk, majd a zöldborsót is hozzáadjuk és még 5-6 percig főzzük. Tepsis burgonya illik hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.