Low-carb sajtos rúd

Low-carb sajtos rúd recept
Hozzávalók
•  30 dkg low-carb liszt
•  15 dkg margarin
•  15 dkg juhtúró
•  20 dkg reszelt sajt
•  5 dkg élesztő
•  1 db tojás
• 
•  1 csomag egész fűszerkömény
•  szükség szerint tejföl
Az élesztő felfuttatásához:
•  2 dl tej
•  "Quarter spoon" diétás cukor

Elkészítés módja

1. A low-carb lisztet, margarint, a juhtúrót, reszelt sajtból 15 dkg-t beletettem egy tálba és kis sót, úgy egy mokkáskanálnyit adtam még hozzá.

2. A 2 dl tejet mikróban felmelegítettem langyosnál kicsit melegebbre, majd belemorzsoltam az 5 dkg élesztőt.

3. Elég lassan akart feljönni, de ki kell várni.

4. Mikor felfutott, beleöntöttem a már kézzel összekevert masszába és ezzel együtt elkezdtem összedolgozni.

5. Kicsit száraz volt, így adtam hozzá evőkanálnyi tejfölt (12 %-os), így jó lett a tészta.

6. Mikor tésztásra gyúrtam, a tálban hagytam és pihentettem fél órát.

7. Aztán mindig egy-egy adagot kiszedtem a tálból, és kinyújtottam lisztezett deszkán.

8. Mindig utánaliszteztem mind a sodrófát, mind a deszkát, hogy ne ragadjon.

9. Olyan másfél centisre nyújtottam a tésztát, többször áthajtogatva, majd derelyevágóval felszeleteltem és beletettem a sütőpapírral kibélelt tepsibe.

10. Amikor a tepsi megtelt, akkor a megmosott tojást feltörtem és a fehérjét a sárgájával együtt összekevertem, ezzel kentem le a rudak tetejét.

11. Miután mindegyik meg lett kenve ecsettel, rászórtam a felére sajtot, a másik felére pedig köménymagot.

12. Betettem a 180 fokra előmelegített sütőbe és 20 perc alatt készre sütöttem.

Ebből az adagból két tepsi sajtos rúd lesz. Jó étvágyat!

Low-carb sajtos rúd recepthez fűződő történet, jótanács

A recept "dugódani- Nagymamám sajtos rúdja" alapján készült diétás változatban.
- A low-carb liszt természetes alapanyagokból előállított speciális keverék, amely csökkentett szénhidrát-tartalmú, így diétázók, paleolit vagy low-carb életmódot folytatók is fogyaszthatják.
- A "Quarter spoon" diétás cukor 4x édesebb a cukornál, 99 % természetes cukor, sütésálló, nem tartalmaz aszpartámot, nem tartalmaz szacharint, és nem tartalmaz Na-Ciklamátot. A szukralóz-tartalma miatt csak negyed annyi mennyiség kell ugyanakkora édesítés eléréséhez.

A leírásban szereplő Low-carb sajtos rúd recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sajtos rúd) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Low-carb sajtos rúd recept - 16 hozzászólás

  1. bodzaszörp
    bodzaszörp #7543 2013. 09. 22. 10:08 Válasz

    Remekül néz ki! A fotó is szépséges !
    Nekem is van itthon ilyen lisztem, tuti ki fogom próbálni !!
    Ha elkészült beszámolok róla.... Köszi a receptet !!

  2. cherryka
    cherryka #4255 2013. 04. 17. 10:19 Válasz

    :D Hogy a manóba ne érdekelne?! ;) Előre is kösziii!

  3. karperec
    karperec #4243 2013. 04. 17. 09:24 Válasz

    Cherryka! Valóban nem egy kattintás eredménye a kép; hozzájárult az asztalos, az üveges, a könyvkötő, gyertyaöntő, szitakötő, bádogos, borász, lámpakészítő, kőműves, molnár, a fejőnő, és a gazdák gondos keze is hozzájárult a kép elkészítéséhez. :) Holnapra ha érdekel, viszek werket.

  4. cherryka
    cherryka #4222 2013. 04. 17. 03:32 Válasz

    Hihi, köszi szépen! Két tárgyasztal... Szóval akkor tényleg nem "csak" 1 kattintás eredménye az ominózus kép, ha jól értem? ;)
    Tééényleg, polár! Bevallom, ez az opció most eszembe sem jutott. Látni, még nem indultam el az anyagi csőd azon része felé, melyet a tükrös gép megvásárlása fog követni. :D :)

  5. karperec
    karperec #4210 2013. 04. 16. 21:29 Válasz

    Köszönöm szépen mindenkinek, örülök, hogy tetszik! Nem sok változtatásnak tűnik, de a liszt és a cukor igen meghatározó az étrendünkben. Ha ezekre figyelünk, sokat jelenthet.

    A kép egy fotózást kedvelő amatőr játéka, amin autentikus kellékekkel próbáltam utalni a régi nagymamás recept mivoltára, semmi több.
    Cherryka!
    Szemed mint a sasé. Igen, így nézett ki a tárgyasztal, mind a kettő. :)
    Az üveg tükröződését pedig polár szűrővel tudod kivenni.

  6. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4173 2013. 04. 16. 16:02 Válasz

    Editke ha felnagyítod,akkor látni hogy szita.

  7. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4172 2013. 04. 16. 16:01 Válasz

    Mesés fotó!

  8. Ágica
    Ágica #4155 2013. 04. 16. 06:40 Válasz

    Tényleg nagyon jól sikeredett fotót hoztál nekünk, sőt egyszerűen tökéletes!! :) A sajtos rudat pedig szívesen megkóstolnám, de most rögtön! :)

  9. cherryka
    cherryka #4147 2013. 04. 16. 03:07 Válasz

    Nagyon gusztusos, örömmel letesztelném, milyen ez a változat (azon kívül, hogy FINOM)!
    Ami viszont ennél is inkább fúrja az oldalamat, az a cseles fotó. Feladtad vele a leckét! :) Azon vacillálok, hogy vajon digitális illusztráció-e, vagy tényleg így nézett ki a tárgyasztal? Utóbbira gyanakszom. De az a lebegés... Netán üveglap/plexi van a deszka felett, és kiügyeskedted, hogy ne csillogjon? De sehol nem tükröződik... tán mégsem üveg. [közben lázasan kémleli a fotót, sokadszorra is, újra és újra megnézi, keresi az árulkodó jeleket] Na, ha szavaznom kéne, hogy valós kompozíció-e vagy sem, mégis azt mondanám, hogy montázs. Hogy miért? Pl. az arányok miatt - persze, vannak kis könyvek is, meg a sajtos rúd is lehet maxi, de mégis... Meg a háttérben lévő tárgyak élesebbek, mint a középen elhelyezkedő hátsó rudak. Na, eltaláltam? (Ne értsd félre, a fotó tetszik, de a titkának megfejtése nem hagyott nyugodni. Remélem nem veszed rossz néven a vesézést. ;) )
    Á, tudom már! Megvan a megoldás: ez egy boszorkánykonyha, ahol semmi sem lehetetlen! :D

  10. horniart
    horniart #4142 2013. 04. 15. 21:45 Válasz

    csodálatosan néz ki! :-) Gondolom az íze is tökéletes...

  11. Vassné Edit
    Vassné Edit #4141 2013. 04. 15. 21:22 Válasz

    Olvastam,hogy már ősrégi recept.
    Fantasztikusan jól oldottad meg.
    Na,a szemem nem jó,de nem teszem fel a szemüvegem,de még most is úgy látom,hogy hordó,de akár lehet egy nagy szita is.
    ügyes,kreatív vagy.
    Gratulálok!

  12. karperec
    karperec #4138 2013. 04. 15. 20:36 Válasz

    Köszönöm Editke!
    A háttérben egy szita lebeg. A sós rudakat dugódani nagymamájának tiszteletére helyeztem ebbe a környezetbe, ugyanis a nagymamáé az alaprecept.
    Igen, fincsi volt, ha jók az arányok, szinte észre sem lehet venni, hogy nem a hagyományos lisztből készült.

  13. Vassné Edit
    Vassné Edit #4124 2013. 04. 15. 20:23 Válasz

    Hát ,igen!
    Ez egy szuper fotó!
    Látom még egy szüretes kád is van a háttérben.
    Na,meg még a borocska,az antik könyv.
    Szuper recept és a sós rúd is biztosan finom.
    Gratulálok!!!!!!!!

  14. dugódani
    dugódani #4103 2013. 04. 15. 19:15 Válasz

    Örülök, hogy segíthettem egy nagyon régi recepttel.

  15. karperec
    karperec #4102 2013. 04. 15. 19:12 Válasz

    Köszönöm dugódani! Ezért klassz többek közt ez az oldal, mert egy-egy jó receptet akár tovább is lehet gondolni. A nagymama receptjéért pedig külön köszönet! :)

  16. dugódani
    dugódani #4100 2013. 04. 15. 19:05 Válasz

    Kedves karperec ! Remélem nem csalódtál, ránézésre nagyon elegánsra sikeredett. És ha jó ezzel a liszttel is akkor a kísérleted tényleg segítség a diétázóknak. Köszönöm !

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Low-carb sajtos rúd recept - 16 hozzászólás

  1. bodzaszörp
    bodzaszörp #7543 2013. 09. 22. 10:08 Válasz

    Remekül néz ki! A fotó is szépséges !
    Nekem is van itthon ilyen lisztem, tuti ki fogom próbálni !!
    Ha elkészült beszámolok róla.... Köszi a receptet !!

  2. cherryka
    cherryka #4255 2013. 04. 17. 10:19 Válasz

    :D Hogy a manóba ne érdekelne?! ;) Előre is kösziii!

  3. karperec
    karperec #4243 2013. 04. 17. 09:24 Válasz

    Cherryka! Valóban nem egy kattintás eredménye a kép; hozzájárult az asztalos, az üveges, a könyvkötő, gyertyaöntő, szitakötő, bádogos, borász, lámpakészítő, kőműves, molnár, a fejőnő, és a gazdák gondos keze is hozzájárult a kép elkészítéséhez. :) Holnapra ha érdekel, viszek werket.

  4. cherryka
    cherryka #4222 2013. 04. 17. 03:32 Válasz

    Hihi, köszi szépen! Két tárgyasztal... Szóval akkor tényleg nem "csak" 1 kattintás eredménye az ominózus kép, ha jól értem? ;)
    Tééényleg, polár! Bevallom, ez az opció most eszembe sem jutott. Látni, még nem indultam el az anyagi csőd azon része felé, melyet a tükrös gép megvásárlása fog követni. :D :)

  5. karperec
    karperec #4210 2013. 04. 16. 21:29 Válasz

    Köszönöm szépen mindenkinek, örülök, hogy tetszik! Nem sok változtatásnak tűnik, de a liszt és a cukor igen meghatározó az étrendünkben. Ha ezekre figyelünk, sokat jelenthet.

    A kép egy fotózást kedvelő amatőr játéka, amin autentikus kellékekkel próbáltam utalni a régi nagymamás recept mivoltára, semmi több.
    Cherryka!
    Szemed mint a sasé. Igen, így nézett ki a tárgyasztal, mind a kettő. :)
    Az üveg tükröződését pedig polár szűrővel tudod kivenni.

  6. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4173 2013. 04. 16. 16:02 Válasz

    Editke ha felnagyítod,akkor látni hogy szita.

  7. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4172 2013. 04. 16. 16:01 Válasz

    Mesés fotó!

  8. Ágica
    Ágica #4155 2013. 04. 16. 06:40 Válasz

    Tényleg nagyon jól sikeredett fotót hoztál nekünk, sőt egyszerűen tökéletes!! :) A sajtos rudat pedig szívesen megkóstolnám, de most rögtön! :)

  9. cherryka
    cherryka #4147 2013. 04. 16. 03:07 Válasz

    Nagyon gusztusos, örömmel letesztelném, milyen ez a változat (azon kívül, hogy FINOM)!
    Ami viszont ennél is inkább fúrja az oldalamat, az a cseles fotó. Feladtad vele a leckét! :) Azon vacillálok, hogy vajon digitális illusztráció-e, vagy tényleg így nézett ki a tárgyasztal? Utóbbira gyanakszom. De az a lebegés... Netán üveglap/plexi van a deszka felett, és kiügyeskedted, hogy ne csillogjon? De sehol nem tükröződik... tán mégsem üveg. [közben lázasan kémleli a fotót, sokadszorra is, újra és újra megnézi, keresi az árulkodó jeleket] Na, ha szavaznom kéne, hogy valós kompozíció-e vagy sem, mégis azt mondanám, hogy montázs. Hogy miért? Pl. az arányok miatt - persze, vannak kis könyvek is, meg a sajtos rúd is lehet maxi, de mégis... Meg a háttérben lévő tárgyak élesebbek, mint a középen elhelyezkedő hátsó rudak. Na, eltaláltam? (Ne értsd félre, a fotó tetszik, de a titkának megfejtése nem hagyott nyugodni. Remélem nem veszed rossz néven a vesézést. ;) )
    Á, tudom már! Megvan a megoldás: ez egy boszorkánykonyha, ahol semmi sem lehetetlen! :D

  10. horniart
    horniart #4142 2013. 04. 15. 21:45 Válasz

    csodálatosan néz ki! :-) Gondolom az íze is tökéletes...

  11. Vassné Edit
    Vassné Edit #4141 2013. 04. 15. 21:22 Válasz

    Olvastam,hogy már ősrégi recept.
    Fantasztikusan jól oldottad meg.
    Na,a szemem nem jó,de nem teszem fel a szemüvegem,de még most is úgy látom,hogy hordó,de akár lehet egy nagy szita is.
    ügyes,kreatív vagy.
    Gratulálok!

  12. karperec
    karperec #4138 2013. 04. 15. 20:36 Válasz

    Köszönöm Editke!
    A háttérben egy szita lebeg. A sós rudakat dugódani nagymamájának tiszteletére helyeztem ebbe a környezetbe, ugyanis a nagymamáé az alaprecept.
    Igen, fincsi volt, ha jók az arányok, szinte észre sem lehet venni, hogy nem a hagyományos lisztből készült.

  13. Vassné Edit
    Vassné Edit #4124 2013. 04. 15. 20:23 Válasz

    Hát ,igen!
    Ez egy szuper fotó!
    Látom még egy szüretes kád is van a háttérben.
    Na,meg még a borocska,az antik könyv.
    Szuper recept és a sós rúd is biztosan finom.
    Gratulálok!!!!!!!!

  14. dugódani
    dugódani #4103 2013. 04. 15. 19:15 Válasz

    Örülök, hogy segíthettem egy nagyon régi recepttel.

  15. karperec
    karperec #4102 2013. 04. 15. 19:12 Válasz

    Köszönöm dugódani! Ezért klassz többek közt ez az oldal, mert egy-egy jó receptet akár tovább is lehet gondolni. A nagymama receptjéért pedig külön köszönet! :)

  16. dugódani
    dugódani #4100 2013. 04. 15. 19:05 Válasz

    Kedves karperec ! Remélem nem csalódtál, ránézésre nagyon elegánsra sikeredett. És ha jó ezzel a liszttel is akkor a kísérleted tényleg segítség a diétázóknak. Köszönöm !

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.