Low-carb sajtos rúd
Elkészítés módja
1. A low-carb lisztet, margarint, a juhtúrót, reszelt sajtból 15 dkg-t beletettem egy tálba és kis sót, úgy egy mokkáskanálnyit adtam még hozzá.
2. A 2 dl tejet mikróban felmelegítettem langyosnál kicsit melegebbre, majd belemorzsoltam az 5 dkg élesztőt.
3. Elég lassan akart feljönni, de ki kell várni.
4. Mikor felfutott, beleöntöttem a már kézzel összekevert masszába és ezzel együtt elkezdtem összedolgozni.
5. Kicsit száraz volt, így adtam hozzá evőkanálnyi tejfölt (12 %-os), így jó lett a tészta.
6. Mikor tésztásra gyúrtam, a tálban hagytam és pihentettem fél órát.
7. Aztán mindig egy-egy adagot kiszedtem a tálból, és kinyújtottam lisztezett deszkán.
8. Mindig utánaliszteztem mind a sodrófát, mind a deszkát, hogy ne ragadjon.
9. Olyan másfél centisre nyújtottam a tésztát, többször áthajtogatva, majd derelyevágóval felszeleteltem és beletettem a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
10. Amikor a tepsi megtelt, akkor a megmosott tojást feltörtem és a fehérjét a sárgájával együtt összekevertem, ezzel kentem le a rudak tetejét.
11. Miután mindegyik meg lett kenve ecsettel, rászórtam a felére sajtot, a másik felére pedig köménymagot.
12. Betettem a 180 fokra előmelegített sütőbe és 20 perc alatt készre sütöttem.
Ebből az adagból két tepsi sajtos rúd lesz. Jó étvágyat!Low-carb sajtos rúd recepthez fűződő történet, jótanács
A recept "dugódani- Nagymamám sajtos rúdja" alapján készült diétás változatban.
- A low-carb liszt természetes alapanyagokból előállított speciális keverék, amely csökkentett szénhidrát-tartalmú, így diétázók, paleolit vagy low-carb életmódot folytatók is fogyaszthatják.
- A "Quarter spoon" diétás cukor 4x édesebb a cukornál, 99 % természetes cukor, sütésálló, nem tartalmaz aszpartámot, nem tartalmaz szacharint, és nem tartalmaz Na-Ciklamátot. A szukralóz-tartalma miatt csak negyed annyi mennyiség kell ugyanakkora édesítés eléréséhez.
Remekül néz ki! A fotó is szépséges !
Nekem is van itthon ilyen lisztem, tuti ki fogom próbálni !!
Ha elkészült beszámolok róla.... Köszi a receptet !!
:D Hogy a manóba ne érdekelne?! ;) Előre is kösziii!
Cherryka! Valóban nem egy kattintás eredménye a kép; hozzájárult az asztalos, az üveges, a könyvkötő, gyertyaöntő, szitakötő, bádogos, borász, lámpakészítő, kőműves, molnár, a fejőnő, és a gazdák gondos keze is hozzájárult a kép elkészítéséhez. :) Holnapra ha érdekel, viszek werket.
Hihi, köszi szépen! Két tárgyasztal... Szóval akkor tényleg nem "csak" 1 kattintás eredménye az ominózus kép, ha jól értem? ;)
Tééényleg, polár! Bevallom, ez az opció most eszembe sem jutott. Látni, még nem indultam el az anyagi csőd azon része felé, melyet a tükrös gép megvásárlása fog követni. :D :)
Köszönöm szépen mindenkinek, örülök, hogy tetszik! Nem sok változtatásnak tűnik, de a liszt és a cukor igen meghatározó az étrendünkben. Ha ezekre figyelünk, sokat jelenthet.
A kép egy fotózást kedvelő amatőr játéka, amin autentikus kellékekkel próbáltam utalni a régi nagymamás recept mivoltára, semmi több.
Cherryka!
Szemed mint a sasé. Igen, így nézett ki a tárgyasztal, mind a kettő. :)
Az üveg tükröződését pedig polár szűrővel tudod kivenni.
Editke ha felnagyítod,akkor látni hogy szita.
Mesés fotó!
Tényleg nagyon jól sikeredett fotót hoztál nekünk, sőt egyszerűen tökéletes!! :) A sajtos rudat pedig szívesen megkóstolnám, de most rögtön! :)
Nagyon gusztusos, örömmel letesztelném, milyen ez a változat (azon kívül, hogy FINOM)!
Ami viszont ennél is inkább fúrja az oldalamat, az a cseles fotó. Feladtad vele a leckét! :) Azon vacillálok, hogy vajon digitális illusztráció-e, vagy tényleg így nézett ki a tárgyasztal? Utóbbira gyanakszom. De az a lebegés... Netán üveglap/plexi van a deszka felett, és kiügyeskedted, hogy ne csillogjon? De sehol nem tükröződik... tán mégsem üveg. [közben lázasan kémleli a fotót, sokadszorra is, újra és újra megnézi, keresi az árulkodó jeleket] Na, ha szavaznom kéne, hogy valós kompozíció-e vagy sem, mégis azt mondanám, hogy montázs. Hogy miért? Pl. az arányok miatt - persze, vannak kis könyvek is, meg a sajtos rúd is lehet maxi, de mégis... Meg a háttérben lévő tárgyak élesebbek, mint a középen elhelyezkedő hátsó rudak. Na, eltaláltam? (Ne értsd félre, a fotó tetszik, de a titkának megfejtése nem hagyott nyugodni. Remélem nem veszed rossz néven a vesézést. ;) )
Á, tudom már! Megvan a megoldás: ez egy boszorkánykonyha, ahol semmi sem lehetetlen! :D
csodálatosan néz ki! :-) Gondolom az íze is tökéletes...
Olvastam,hogy már ősrégi recept.
Fantasztikusan jól oldottad meg.
Na,a szemem nem jó,de nem teszem fel a szemüvegem,de még most is úgy látom,hogy hordó,de akár lehet egy nagy szita is.
ügyes,kreatív vagy.
Gratulálok!
Köszönöm Editke!
A háttérben egy szita lebeg. A sós rudakat dugódani nagymamájának tiszteletére helyeztem ebbe a környezetbe, ugyanis a nagymamáé az alaprecept.
Igen, fincsi volt, ha jók az arányok, szinte észre sem lehet venni, hogy nem a hagyományos lisztből készült.
Hát ,igen!
Ez egy szuper fotó!
Látom még egy szüretes kád is van a háttérben.
Na,meg még a borocska,az antik könyv.
Szuper recept és a sós rúd is biztosan finom.
Gratulálok!!!!!!!!
Örülök, hogy segíthettem egy nagyon régi recepttel.
Köszönöm dugódani! Ezért klassz többek közt ez az oldal, mert egy-egy jó receptet akár tovább is lehet gondolni. A nagymama receptjéért pedig külön köszönet! :)
Kedves karperec ! Remélem nem csalódtál, ránézésre nagyon elegánsra sikeredett. És ha jó ezzel a liszttel is akkor a kísérleted tényleg segítség a diétázóknak. Köszönöm !