Túrós malackák
Elkészítés módja
1. A túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a lisztet, a sót, majd tésztát gyúrunk belőle, és lefedve egy órára hűtőbe tesszük.
2. A lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malackák fejét, az egyik felükön pedig másfél cm hosszan kivágunk belőle egy kis háromszöget.
3. Lekenjük felvert tojással, a háromszög két oldalát behajtjuk (ezek lesznek a malacka fülei).
4. Kisebb szaggatóval kiszaggatjuk az orrát, szívószállal kiszúrjuk az orrlyukát. Ezt ráhelyezzük a malacka fejének aljára. Egy-egy egész borsszemmel elkészítjük a szemeket.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd 180 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
Túrós malackák recepthez fűződő történet, jótanács
Jó kis móka az elkészítése.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.