Parajtorta fagyasztott spenótból

Elkészítés módja
1. A tésztához a burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk és áttörjük. Megvárjuk amíg kihűl, majd a lisztet, a sütőport, a fokhagymás sót és az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy egy kicsit lágy tésztát kapjunk.
2. Egy 26 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát kivajazunk, a tésztával kibélelünk, pontosan belenyomkodjuk.
3. Közben a parajt szobahőmérsékleten fölengedjük, majd egy konyharuhába tekerve a levét kinyomkodjuk, kicsavarjuk. A tojásokat egy kissé fölverjük, a tejet belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és a reszelt sajtot meg a parajpürét is hozzáadjuk.
4. Ezt a masszát a tésztára öntjük, és előmelegített sütőben a közepesnél egy kicsit erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 30 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.