Parajtorta fagyasztott spenótból

Parajtorta fagyasztott spenótból recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  1 közepes (12 dkg) burgonya
• 
•  2 dl (12-13 dkg) finomliszt a fele Graham-liszt is lehet
•  1 kiskanál sütőpor
•  1 kiskanál fokhagymás só
•  7 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  0.7 dl víz
a tetejére:
•  50 dkg fagyasztott parajpüré
•  2 tojás
•  2 dl tej
•  1 kiskanál fokhagymás só
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  10-12 dkg reszelt sajt
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A tésztához a burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk és áttörjük. Megvárjuk amíg kihűl, majd a lisztet, a sütőport, a fokhagymás sót és az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy egy kicsit lágy tésztát kapjunk.

2. Egy 26 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát kivajazunk, a tésztával kibélelünk, pontosan belenyomkodjuk.

3. Közben a parajt szobahőmérsékleten fölengedjük, majd egy konyharuhába tekerve a levét kinyomkodjuk, kicsavarjuk. A tojásokat egy kissé fölverjük, a tejet belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és a reszelt sajtot meg a parajpürét is hozzáadjuk.

4. Ezt a masszát a tésztára öntjük, és előmelegített sütőben a közepesnél egy kicsit erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 30 percig sütjük.

A leírásban szereplő Parajtorta fagyasztott spenótból recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, spenót) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.