Lecsós szelet nokedlival

Elkészítés módja
1. A hússzeleteket sózom, borsozom, lisztbe forgatom és kisütöm.
2. Ezek után a lecsóba teszem és még pár percig főzöm.
3. A vöröshagymát apró kockákra vágom és olajon üvegesre párolom.
4. Közben a paprikát, paradicsomot felszeletelem tetszés szerinti méretre, hozzáadom a hagymához, majd sózom és fedő alatt megfőzöm.
5. Közben többször megkeverem és még egy kis cukrot is teszek bele egy kiskanállal, hogy ne legyen nagyon savanyú a paradicsomtól.
6. Amikor megfőtt a lecsó, a megsült hússzeleteket beleteszem és még pár percig együtt főzöm.
7. A lisztet a tojással, kevés sóval és a vízzel összekeverem (nem kell nagyon kikeverni mert akkor a tészta folyossá válik) és forró sós vízben kiszaggatom. (Én egy kis olajat is teszek a forró vízbe, így biztosan nem lesz ragacsos a tészta.)
8. Amikor a forró víz tetejére feljönnek a nokedliszemek kiszedem, hideg vízzel leöblítem és kissé olajos edénybe szedem.
Köszönöm szépen a kezdő háziasszonyok nevében is! :)
Karperec köszönöm, és igazat adok neked, ezért máris átírtam
a receptet.Igazat adok hiszen sokan nem gondolunk a kezdő háziasszonyokra
pedig valahol nekik is el kell kezdeni és ha segíteni tudunk miért ne.
Imádom a lecsós szeletet, bár mi rizzsel szoktuk készíteni a galuska helyett.
Kedves Mária!
Nagyon finom ételeket készítesz, látszik, hogy a konyhában számodra nincs lehetetlen. A receptet viszont nem csak profik olvassák, hanem teljesen kezdők is, akiknek sokszor az alapok sem tiszták, hisz ezért keresnek receptet az interneten. Csak azt szeretném mondani-kérni, hogyha nem fáradtság, a recept elkészítését kicsit részletesebben fejtsd ki légyszives, gondolok itt az előkészületekre, a sütési-főzési időkre, a hőfokokra.
Például ennél a receptnél arra; hogyan készíted el félig a lecsót, mit teszel bele milyen arányba,miben sütötted ki, hány fokon a husit, a nokedlit hogy készítetted el.
Szóval ha egy kezdő el szeretné készíteni a receptedet, ezek a kérdések biztos felmerülnek benne.
Köszönöm, hogy meghallgattál, további jó sütés-főzést!
Ez istenien finom Marcsikám!