Lecsós szelet nokedlival

Lecsós szelet nokedlival recept
Hozzávalók
•  4-5 szelet tarja
•  kevés liszt
• 
•  bors
A sütéshez:
•  olaj
A lecsóhoz:
•  paprika
•  paradicsom
•  vöröshagyma
•  olaj
• 
•  A nokedli hozzávalói
•  70-80 deka liszt
•  3 egész tojás
•  5-6 deci hideg víz
• 

Elkészítés módja

1. A hússzeleteket sózom, borsozom, lisztbe forgatom és kisütöm.

2. Ezek után a lecsóba teszem és még pár percig főzöm.

3. A vöröshagymát apró kockákra vágom és olajon üvegesre párolom.

4. Közben a paprikát, paradicsomot felszeletelem tetszés szerinti méretre, hozzáadom a hagymához, majd sózom és fedő alatt megfőzöm.

5. Közben többször megkeverem és még egy kis cukrot is teszek bele egy kiskanállal, hogy ne legyen nagyon savanyú a paradicsomtól.

6. Amikor megfőtt a lecsó, a megsült hússzeleteket beleteszem és még pár percig együtt főzöm.

7. A lisztet a tojással, kevés sóval és a vízzel összekeverem (nem kell nagyon kikeverni mert akkor a tészta folyossá válik) és forró sós vízben kiszaggatom. (Én egy kis olajat is teszek a forró vízbe, így biztosan nem lesz ragacsos a tészta.)

8. Amikor a forró víz tetejére feljönnek a nokedliszemek kiszedem, hideg vízzel leöblítem és kissé olajos edénybe szedem.

A leírásban szereplő Lecsós szelet nokedlival recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lecsó, nokedli, lecsós szelet) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Lecsós szelet nokedlival recept - 4 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #4502 2013. 04. 24. 07:49 Válasz

    Köszönöm szépen a kezdő háziasszonyok nevében is! :)

  2. Domján Mária
    Domján Mária #4445 2013. 04. 23. 09:30 Válasz

    Karperec köszönöm, és igazat adok neked, ezért máris átírtam
    a receptet.Igazat adok hiszen sokan nem gondolunk a kezdő háziasszonyokra
    pedig valahol nekik is el kell kezdeni és ha segíteni tudunk miért ne.

  3. karperec
    karperec #4436 2013. 04. 23. 08:23 Válasz

    Imádom a lecsós szeletet, bár mi rizzsel szoktuk készíteni a galuska helyett.
    Kedves Mária!
    Nagyon finom ételeket készítesz, látszik, hogy a konyhában számodra nincs lehetetlen. A receptet viszont nem csak profik olvassák, hanem teljesen kezdők is, akiknek sokszor az alapok sem tiszták, hisz ezért keresnek receptet az interneten. Csak azt szeretném mondani-kérni, hogyha nem fáradtság, a recept elkészítését kicsit részletesebben fejtsd ki légyszives, gondolok itt az előkészületekre, a sütési-főzési időkre, a hőfokokra.
    Például ennél a receptnél arra; hogyan készíted el félig a lecsót, mit teszel bele milyen arányba,miben sütötted ki, hány fokon a husit, a nokedlit hogy készítetted el.
    Szóval ha egy kezdő el szeretné készíteni a receptedet, ezek a kérdések biztos felmerülnek benne.
    Köszönöm, hogy meghallgattál, további jó sütés-főzést!

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4385 2013. 04. 21. 16:25 Válasz

    Ez istenien finom Marcsikám!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több tarja recept
Még több tarja recept

Lecsós szelet nokedlival recept - 4 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #4502 2013. 04. 24. 07:49 Válasz

    Köszönöm szépen a kezdő háziasszonyok nevében is! :)

  2. Domján Mária
    Domján Mária #4445 2013. 04. 23. 09:30 Válasz

    Karperec köszönöm, és igazat adok neked, ezért máris átírtam
    a receptet.Igazat adok hiszen sokan nem gondolunk a kezdő háziasszonyokra
    pedig valahol nekik is el kell kezdeni és ha segíteni tudunk miért ne.

  3. karperec
    karperec #4436 2013. 04. 23. 08:23 Válasz

    Imádom a lecsós szeletet, bár mi rizzsel szoktuk készíteni a galuska helyett.
    Kedves Mária!
    Nagyon finom ételeket készítesz, látszik, hogy a konyhában számodra nincs lehetetlen. A receptet viszont nem csak profik olvassák, hanem teljesen kezdők is, akiknek sokszor az alapok sem tiszták, hisz ezért keresnek receptet az interneten. Csak azt szeretném mondani-kérni, hogyha nem fáradtság, a recept elkészítését kicsit részletesebben fejtsd ki légyszives, gondolok itt az előkészületekre, a sütési-főzési időkre, a hőfokokra.
    Például ennél a receptnél arra; hogyan készíted el félig a lecsót, mit teszel bele milyen arányba,miben sütötted ki, hány fokon a husit, a nokedlit hogy készítetted el.
    Szóval ha egy kezdő el szeretné készíteni a receptedet, ezek a kérdések biztos felmerülnek benne.
    Köszönöm, hogy meghallgattál, további jó sütés-főzést!

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4385 2013. 04. 21. 16:25 Válasz

    Ez istenien finom Marcsikám!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.