Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye recept
Hozzávalók
•  1 kg sertéscomb vagy lapocka
•  20 dkg füstölt szalonna
•  1 kávéskanál só
•  1 kávéskanál őrölt bors
•  4-5 gerezd fokhagyma
•  ízlés szerint olaj vagy zsír
A körethez:
•  1 kg burgonya
A sütéshez:
•  olaj
• 
•  fokhagyma

Elkészítés módja

1. A szalonnát és a húst vékony csíkokra vágjuk.

2. A szalonnát kisütjük és a húst fehéredésig pirítjuk benne.

3. Ezután az összeaprított fokhagymát hozzáadjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. Megkeverjük és 2 dl vízzel felöntjük, kis lángon lefedve pároljuk.

5. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.

6. Ha megpuhult, zsírjára sütjük.

7. A körethez a burgonyát apró kockákra vágjuk és bő olajban aranysárgára sütjük.

8. Ezután az összeaprított fokhagymára dobjuk.

9. Mikor az összes burgonya kisült, a fokhagymával összeforgatjuk.

10. Ezután a burgonyát a kész hússal összekeverjük.

Brassói aprópecsenye recepthez fűződő történet, jótanács

Egy alkalommal Debrecenben járva (nem pulykakakasért, hanem) ebédelni tértünk be. Régen ettünk brassóit, így belevágtunk. Mivel mi az előbb leírt receptet ismertük, meglepett, amikor megkaptuk az ebédet. Kis vöröshagymás alap fokhagymát sem nélkülözve, pirospaprikásan, zöldborsóval dúsítva tálalták. Meg kell mondanom, ez a változat is ízlett. Egy más ízharmónia. Végül otthon elkészítettük egy alkalommal ezt a változatot, picit elnéztük a szalonna sós voltát, én is sóztam egy kicsit, vagy mindketten. Egy pár burgonya került bele, ami átvette a sót, így aznap egy új változat is lett.

A leírásban szereplő Brassói aprópecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (brassói aprópecsenye, brassói) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Brassói aprópecsenye recept - 12 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #1176 2013. 03. 04. 16:10 Válasz

    Köszönöm szépen! A tálaláson néha közelharcot vívunk a nejemmel.

  2. dugódani
    dugódani #1175 2013. 03. 04. 16:08 Válasz

    Először én is úgy voltam, hogy 1-2 falatka de kiderült ez nem fog sikerülni. Köszönöm !

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #1162 2013. 03. 04. 10:13 Válasz

    Nagyon finom menü,szép a tálalás is.
    Gratulálok:Edit.

  4. Ágica
    Ágica #1153 2013. 03. 04. 07:53 Válasz

    Imádom!! Nagyon gusztusos,most ennék 1-2 falatkát belőle!! :)

  5. dugódani
    dugódani #1145 2013. 03. 03. 20:54 Válasz

    Köszi ! - akkor bele kell valamikor vágni.

  6. karperec
    karperec #1143 2013. 03. 03. 20:44 Válasz

    Egyik kedvenc ételem! Tudom, hogy nem Brassó városáról kapta a nevét, de csakazértis elmentünk Brassóba brassóit enni, és hát meg kell mondjam, hogy inkább itthon készülnek a legjobb változatok! Mondjuk Erdélyben is ismerik, és szintén finom az ízesítés (konkrétan Gyergyócsomafalván kóstoltuk még, ott nagyon finom volt) de a Brassóban készült brassói nekem nem jött be...
    Amit itt látok a képen, az erősen a magyaros változat! A fokhagymás sültkrumlit meg kilószámra tudom enni! :)

  7. Szabina
    Szabina #1124 2013. 03. 03. 18:32 Válasz

    Igen. Ezért írtam, hogy előbb kellett volna a Brassóid és csak utána az én sütim. Most már mindegy sokáig úgy sem lesz a főoldalon ahogy látom. :)

  8. dugódani
    dugódani #1123 2013. 03. 03. 18:32 Válasz

    manócska köszönöm ! - és ráadásul mindkettő jól sikerült.

  9. dugódani
    dugódani #1119 2013. 03. 03. 18:28 Válasz

    Én a fogások közötti sorrendiségre gondoltam. Habár van ahol a fő étel után eszik a levest.

  10. Szabina
    Szabina #1118 2013. 03. 03. 18:21 Válasz

    Dugódani!! Legközelebb egyeztetünk, először Te töltöd fel az ebédről a képet és receptet és én majd csak utána teszem fel a desszertet.:)))))

  11. manócska
    manócska #1115 2013. 03. 03. 18:17 Válasz

    Imádom a brassóit. Nagyon guszta.

  12. Szabina
    Szabina #1110 2013. 03. 03. 18:05 Válasz

    Én is hasonlóan készítem. Megjegyzem a megmaradt másnapos burgonyát imádom! belőle:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Brassói aprópecsenye recept - 12 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #1176 2013. 03. 04. 16:10 Válasz

    Köszönöm szépen! A tálaláson néha közelharcot vívunk a nejemmel.

  2. dugódani
    dugódani #1175 2013. 03. 04. 16:08 Válasz

    Először én is úgy voltam, hogy 1-2 falatka de kiderült ez nem fog sikerülni. Köszönöm !

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #1162 2013. 03. 04. 10:13 Válasz

    Nagyon finom menü,szép a tálalás is.
    Gratulálok:Edit.

  4. Ágica
    Ágica #1153 2013. 03. 04. 07:53 Válasz

    Imádom!! Nagyon gusztusos,most ennék 1-2 falatkát belőle!! :)

  5. dugódani
    dugódani #1145 2013. 03. 03. 20:54 Válasz

    Köszi ! - akkor bele kell valamikor vágni.

  6. karperec
    karperec #1143 2013. 03. 03. 20:44 Válasz

    Egyik kedvenc ételem! Tudom, hogy nem Brassó városáról kapta a nevét, de csakazértis elmentünk Brassóba brassóit enni, és hát meg kell mondjam, hogy inkább itthon készülnek a legjobb változatok! Mondjuk Erdélyben is ismerik, és szintén finom az ízesítés (konkrétan Gyergyócsomafalván kóstoltuk még, ott nagyon finom volt) de a Brassóban készült brassói nekem nem jött be...
    Amit itt látok a képen, az erősen a magyaros változat! A fokhagymás sültkrumlit meg kilószámra tudom enni! :)

  7. Szabina
    Szabina #1124 2013. 03. 03. 18:32 Válasz

    Igen. Ezért írtam, hogy előbb kellett volna a Brassóid és csak utána az én sütim. Most már mindegy sokáig úgy sem lesz a főoldalon ahogy látom. :)

  8. dugódani
    dugódani #1123 2013. 03. 03. 18:32 Válasz

    manócska köszönöm ! - és ráadásul mindkettő jól sikerült.

  9. dugódani
    dugódani #1119 2013. 03. 03. 18:28 Válasz

    Én a fogások közötti sorrendiségre gondoltam. Habár van ahol a fő étel után eszik a levest.

  10. Szabina
    Szabina #1118 2013. 03. 03. 18:21 Válasz

    Dugódani!! Legközelebb egyeztetünk, először Te töltöd fel az ebédről a képet és receptet és én majd csak utána teszem fel a desszertet.:)))))

  11. manócska
    manócska #1115 2013. 03. 03. 18:17 Válasz

    Imádom a brassóit. Nagyon guszta.

  12. Szabina
    Szabina #1110 2013. 03. 03. 18:05 Válasz

    Én is hasonlóan készítem. Megjegyzem a megmaradt másnapos burgonyát imádom! belőle:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.