Brassói aprópecsenye

Elkészítés módja
1. A szalonnát és a húst vékony csíkokra vágjuk.
2. A szalonnát kisütjük és a húst fehéredésig pirítjuk benne.
3. Ezután az összeaprított fokhagymát hozzáadjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. Megkeverjük és 2 dl vízzel felöntjük, kis lángon lefedve pároljuk.
5. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
6. Ha megpuhult, zsírjára sütjük.
7. A körethez a burgonyát apró kockákra vágjuk és bő olajban aranysárgára sütjük.
8. Ezután az összeaprított fokhagymára dobjuk.
9. Mikor az összes burgonya kisült, a fokhagymával összeforgatjuk.
10. Ezután a burgonyát a kész hússal összekeverjük.
Brassói aprópecsenye recepthez fűződő történet, jótanács
Egy alkalommal Debrecenben járva (nem pulykakakasért, hanem) ebédelni tértünk be. Régen ettünk brassóit, így belevágtunk. Mivel mi az előbb leírt receptet ismertük, meglepett, amikor megkaptuk az ebédet. Kis vöröshagymás alap fokhagymát sem nélkülözve, pirospaprikásan, zöldborsóval dúsítva tálalták. Meg kell mondanom, ez a változat is ízlett. Egy más ízharmónia. Végül otthon elkészítettük egy alkalommal ezt a változatot, picit elnéztük a szalonna sós voltát, én is sóztam egy kicsit, vagy mindketten. Egy pár burgonya került bele, ami átvette a sót, így aznap egy új változat is lett.
Köszönöm szépen! A tálaláson néha közelharcot vívunk a nejemmel.
Először én is úgy voltam, hogy 1-2 falatka de kiderült ez nem fog sikerülni. Köszönöm !
Nagyon finom menü,szép a tálalás is.
Gratulálok:Edit.
Imádom!! Nagyon gusztusos,most ennék 1-2 falatkát belőle!! :)
Köszi ! - akkor bele kell valamikor vágni.
Egyik kedvenc ételem! Tudom, hogy nem Brassó városáról kapta a nevét, de csakazértis elmentünk Brassóba brassóit enni, és hát meg kell mondjam, hogy inkább itthon készülnek a legjobb változatok! Mondjuk Erdélyben is ismerik, és szintén finom az ízesítés (konkrétan Gyergyócsomafalván kóstoltuk még, ott nagyon finom volt) de a Brassóban készült brassói nekem nem jött be...
Amit itt látok a képen, az erősen a magyaros változat! A fokhagymás sültkrumlit meg kilószámra tudom enni! :)
Igen. Ezért írtam, hogy előbb kellett volna a Brassóid és csak utána az én sütim. Most már mindegy sokáig úgy sem lesz a főoldalon ahogy látom. :)
manócska köszönöm ! - és ráadásul mindkettő jól sikerült.
Én a fogások közötti sorrendiségre gondoltam. Habár van ahol a fő étel után eszik a levest.
Dugódani!! Legközelebb egyeztetünk, először Te töltöd fel az ebédről a képet és receptet és én majd csak utána teszem fel a desszertet.:)))))
Imádom a brassóit. Nagyon guszta.
Én is hasonlóan készítem. Megjegyzem a megmaradt másnapos burgonyát imádom! belőle:)