Burokban sült

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk,1 kiskanál sóval, meg a fele borssal bedörzsöljük. Egy kisebb lábasban – amibe a comb éppen belefér – 4 evőkanál olajat forrósítunk, majd a pecsenyét körös-körül megpirítjuk benne. 2 deci vizet aláöntünk, és kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben néhányszor megforgatjuk. 2. A zsemléket hideg tejbe vagy vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, a tojásokkal összedolgozzuk. A főtt tojást apróra vágva ( többször elforgatva, a tojásszeletelőbe téve a legkönnyebb) hozzáadjuk, megsózzuk, a borssal, a szerecsendióval, a kakukkfűvel meg a finomra aprított petrezselyemmel fűszerezzük.
3. A puha húst lecsöpögtetve a maradék olajjal kikent tepsibe tesszük és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. A zsemlés masszával egyenletesen körbekenjük, előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb.25 percig sütjük. Lábasban maradó levét a paradicsompürével ízesítjük, a kb.1 deci vízben simára kevert liszttel sűrítjük, a köménnyel fűszerezzük. Ha kell utánasózzuk, 2-3 percig forraljuk, ezalatt híg mártás - úgynevezett pecsenyelé- lesz belőle, majd átszűrjük.
4. A kész sültet deszkára fektetjük és a rostjaira merőlegesen – különben „szálkás” lesz – felszeleteljük. Ha levágtuk az első szeletet, feltétlen nézzük meg, jól álltunk e neki, mert a buroktól lehet, hogy nem látjuk jól.
5. Tálaláskor a pecsenyelevet a sültre locsoljuk. Vajas petrezselymes burgonya illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.