Burokban sült

Burokban sült recept
Hozzávalók
•  70 dkg sertéscomb vagy lapocka egyben
•  2 kiskanál só
•  1 kiskanál őrölt fekete bors
•  6 evőkanál olaj
•  4 szikkadt zsemle
•  tej vagy víz a zsemle áztatásához
•  2 tojás
•  1 főtt tojás
•  1-1 késhegynyi reszelt szerecsendió és morzsolt kakukkfű
•  1 csokor petrezselyem
•  2-3 gerezd fokhagyma
•  1 mokkáskanál paradicsompüré (sűrített paradicsom)
•  1 kiskanál finomliszt
•  késhegynyi őrölt köménymag

Elkészítés módja

1. A húst megmossuk, leszárogatjuk,1 kiskanál sóval, meg a fele borssal bedörzsöljük. Egy kisebb lábasban – amibe a comb éppen belefér – 4 evőkanál olajat forrósítunk, majd a pecsenyét körös-körül megpirítjuk benne. 2 deci vizet aláöntünk, és kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben néhányszor megforgatjuk. 2. A zsemléket hideg tejbe vagy vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, a tojásokkal összedolgozzuk. A főtt tojást apróra vágva ( többször elforgatva, a tojásszeletelőbe téve a legkönnyebb) hozzáadjuk, megsózzuk, a borssal, a szerecsendióval, a kakukkfűvel meg a finomra aprított petrezselyemmel fűszerezzük.

3. A puha húst lecsöpögtetve a maradék olajjal kikent tepsibe tesszük és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. A zsemlés masszával egyenletesen körbekenjük, előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb.25 percig sütjük. Lábasban maradó levét a paradicsompürével ízesítjük, a kb.1 deci vízben simára kevert liszttel sűrítjük, a köménnyel fűszerezzük. Ha kell utánasózzuk, 2-3 percig forraljuk, ezalatt híg mártás - úgynevezett pecsenyelé- lesz belőle, majd átszűrjük.

4. A kész sültet deszkára fektetjük és a rostjaira merőlegesen – különben „szálkás” lesz – felszeleteljük. Ha levágtuk az első szeletet, feltétlen nézzük meg, jól álltunk e neki, mert a buroktól lehet, hogy nem látjuk jól.

5. Tálaláskor a pecsenyelevet a sültre locsoljuk. Vajas petrezselymes burgonya illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Burokban sült recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.