Borsóleves húsgombóccal

Borsóleves húsgombóccal recept
Hozzávalók
•  45 dkg mirelit zöldborsó
•  15 dkg bébirépa
•  1-2 szál fehérrépa
•  1 csokor petrezselyem
•  1 db húsleveskocka
• 
•  bors
A gombóchoz:
•  20 dkg darált sertéslapocka
•  1 tojás
•  1 evőkanál vaj
• 
•  bors
•  1 kis csokor petrezselyemzöld
•  3-4 evőkanál zsemlemorzsa
•  1 db kisebb vöröshagyma reszelve

Elkészítés módja

1. A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá és vízzel felöntjük.

2. Sózzuk, majd ha felforr, a leveskockát is hozzáadjuk.

3. Közben a húsgombócnak valókat összegyúrjuk és pihentetjük.

4. Ne legyen túl kemény, de ne legyen lágy sem.

5. Vizes kézzel gombócokat formázunk és a forró, de nem forrásban lévő levesbe tesszük őket.

6. Ha feljönnek a leves tetejére, akkor már csak 10 percet kell főzni és kész.

7. A levest lassan főzzük, mert ha gyorsan fő, zavaros lesz.

Borsóleves húsgombóccal recepthez fűződő történet, jótanács

Nagyon ízletes, tápdús leves, a gyerekek főleg a gombócot szeretik benne.

A leírásban szereplő Borsóleves húsgombóccal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, borsóleves, húsgombóc leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Borsóleves húsgombóccal recept - 6 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #2919 2013. 03. 29. 09:31 Válasz

    Már az idejét sem tudom, hány éve készítettem először,de nem tanultam senkitől,magam találtam ki,és a legtöbb levesemet is.Köszönöm a hozzászólásokat,nagyon örülök,hogy tetszik.Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!Zsuzsa.

  2. kautz1009
    kautz1009 #2909 2013. 03. 29. 05:06 Válasz

    Húsgombóccal még én sem ettem de azt hiszem itt az ideje kipróbálni!!

  3. manócska
    manócska #2903 2013. 03. 28. 22:36 Válasz

    Szeretem a borsó levest, így még nem készítettem, de legközelebb kipróbálom.

  4. Domján Mária
    Domján Mária #2895 2013. 03. 28. 22:14 Válasz

    Imádom a borsó levest .Igaz, hogy én másként készítem el
    de teljesen mindegy a végeredmény a lényeg

  5. karperec
    karperec #2884 2013. 03. 28. 21:49 Válasz

    Azért én tudnék választani utánna! :) Az biztos, hogy a húsgombóc megdobja. Én a zöldséget külön szoktam tálalni, nálunk elég, ha a levébe belefő, aki szereti az meg szed magának. Persze ha mindenki szereti a főtt zöldséget, akkor más a helyzet...

  6. dugódani
    dugódani #2881 2013. 03. 28. 19:28 Válasz

    Igen, ez egy igen tartalmas leves. Nem is kell ezután más.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Borsóleves húsgombóccal recept - 6 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #2919 2013. 03. 29. 09:31 Válasz

    Már az idejét sem tudom, hány éve készítettem először,de nem tanultam senkitől,magam találtam ki,és a legtöbb levesemet is.Köszönöm a hozzászólásokat,nagyon örülök,hogy tetszik.Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!Zsuzsa.

  2. kautz1009
    kautz1009 #2909 2013. 03. 29. 05:06 Válasz

    Húsgombóccal még én sem ettem de azt hiszem itt az ideje kipróbálni!!

  3. manócska
    manócska #2903 2013. 03. 28. 22:36 Válasz

    Szeretem a borsó levest, így még nem készítettem, de legközelebb kipróbálom.

  4. Domján Mária
    Domján Mária #2895 2013. 03. 28. 22:14 Válasz

    Imádom a borsó levest .Igaz, hogy én másként készítem el
    de teljesen mindegy a végeredmény a lényeg

  5. karperec
    karperec #2884 2013. 03. 28. 21:49 Válasz

    Azért én tudnék választani utánna! :) Az biztos, hogy a húsgombóc megdobja. Én a zöldséget külön szoktam tálalni, nálunk elég, ha a levébe belefő, aki szereti az meg szed magának. Persze ha mindenki szereti a főtt zöldséget, akkor más a helyzet...

  6. dugódani
    dugódani #2881 2013. 03. 28. 19:28 Válasz

    Igen, ez egy igen tartalmas leves. Nem is kell ezután más.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.