Borsóleves húsgombóccal

Elkészítés módja
1. A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá és vízzel felöntjük.
2. Sózzuk, majd ha felforr, a leveskockát is hozzáadjuk.
3. Közben a húsgombócnak valókat összegyúrjuk és pihentetjük.
4. Ne legyen túl kemény, de ne legyen lágy sem.
5. Vizes kézzel gombócokat formázunk és a forró, de nem forrásban lévő levesbe tesszük őket.
6. Ha feljönnek a leves tetejére, akkor már csak 10 percet kell főzni és kész.
7. A levest lassan főzzük, mert ha gyorsan fő, zavaros lesz.
Borsóleves húsgombóccal recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon ízletes, tápdús leves, a gyerekek főleg a gombócot szeretik benne.
Már az idejét sem tudom, hány éve készítettem először,de nem tanultam senkitől,magam találtam ki,és a legtöbb levesemet is.Köszönöm a hozzászólásokat,nagyon örülök,hogy tetszik.Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!Zsuzsa.
Húsgombóccal még én sem ettem de azt hiszem itt az ideje kipróbálni!!
Szeretem a borsó levest, így még nem készítettem, de legközelebb kipróbálom.
Imádom a borsó levest .Igaz, hogy én másként készítem el
de teljesen mindegy a végeredmény a lényeg
Azért én tudnék választani utánna! :) Az biztos, hogy a húsgombóc megdobja. Én a zöldséget külön szoktam tálalni, nálunk elég, ha a levébe belefő, aki szereti az meg szed magának. Persze ha mindenki szereti a főtt zöldséget, akkor más a helyzet...
Igen, ez egy igen tartalmas leves. Nem is kell ezután más.