Velencei resztelt borjúmáj citromszeletekkel

Velencei resztelt borjúmáj citromszeletekkel recept
Hozzávalók
•  25 dkg borjúmáj (lehet más is)
•  4-5 evőkanál olívaolaj
•  2 db közepes nagyságú hagyma
• 
•  fekete bors
•  4 evőkanál olaj és vaj keveréke
•  1 dl tejszín vagy tej
•  1 dl portói bor
•  (vagy a bor helyett 1 db citrom leve és a héja)
A tetejére:
•  apróra vágott petrezselyem

Elkészítés módja

1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és üvegesre pároljuk benne a nagyon vékony karikákra vágott hagymákat.

2. Közben a májat megmossuk, egy papírtörlővel leszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk. Mikor a hagyma puhulni kezd, beletesszük a májat és közepes hőfokon néhány percig pároljuk.

3. Ha szükséges közben egy kevés vizet (elég egy-két kortynyit) alá lehet önteni. Még néhány percig pároljuk, amíg a máj puha nem lesz. Villával tudjuk ellenőrizni. Amikor kész egy tányérra szedjük.

4. Ezután a hagymás lére ráöntjük a portói bort. Megkavarjuk és 1 percig mérsékelt lángon rotyogni hagyjuk.

5. Visszatesszük a májat, ráöntjük a tejszínt, lezárjuk alatta a tüzet, de még 1 percig a lángon hagyjuk, hogy minden jól összeérjen. Velencében petrezselyemmel megszórt polentával körítve szervírozzák.

Velencei resztelt borjúmáj citromszeletekkel recepthez fűződő történet, jótanács

Ennek a velencei ételnek a sikere abban rejlik, hogy a májat és a hagymát nagyon vékonyra vágják és gyorsan kisütik még mielőtt cipőtalpszerűre keményedne! Állítólag Marie Antoinette kedvenc étele volt.

A leírásban szereplő Velencei resztelt borjúmáj citromszeletekkel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (resztelt máj) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Velencei resztelt borjúmáj citromszeletekkel recept - 5 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9363 2014. 06. 28. 18:00 Válasz

    Hűha! Ez igen!

  2. spajzgirl
    spajzgirl #9343 2014. 06. 21. 20:23 Válasz

    Köszönöm...a portói bor vagy más vörös bor a szószt mindig megbolondítja...

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #9338 2014. 06. 21. 19:04 Válasz

    Nagyon finom étel lehet!
    Gratulálok!

  4. spajzgirl
    spajzgirl #9337 2014. 06. 20. 12:10 Válasz

    Újabban curryvel szoktam ízesíteni...úgyis big hit! Érdekes módon sokan nem szertik a belsőségeket, mégis a nagyobbik lányom egyik kedvence, a kisebbik meg elnevezte -Erzsébet típusú májnak-a család nagy derültségére...

  5. t.variam
    t.variam #9336 2014. 06. 20. 11:33 Válasz

    Ez jónak tűnik, ki fogom próbálni!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Velencei resztelt borjúmáj citromszeletekkel recept - 5 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9363 2014. 06. 28. 18:00 Válasz

    Hűha! Ez igen!

  2. spajzgirl
    spajzgirl #9343 2014. 06. 21. 20:23 Válasz

    Köszönöm...a portói bor vagy más vörös bor a szószt mindig megbolondítja...

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #9338 2014. 06. 21. 19:04 Válasz

    Nagyon finom étel lehet!
    Gratulálok!

  4. spajzgirl
    spajzgirl #9337 2014. 06. 20. 12:10 Válasz

    Újabban curryvel szoktam ízesíteni...úgyis big hit! Érdekes módon sokan nem szertik a belsőségeket, mégis a nagyobbik lányom egyik kedvence, a kisebbik meg elnevezte -Erzsébet típusú májnak-a család nagy derültségére...

  5. t.variam
    t.variam #9336 2014. 06. 20. 11:33 Válasz

    Ez jónak tűnik, ki fogom próbálni!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.