Velencei resztelt borjúmáj citromszeletekkel

Elkészítés módja
1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és üvegesre pároljuk benne a nagyon vékony karikákra vágott hagymákat.
2. Közben a májat megmossuk, egy papírtörlővel leszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk. Mikor a hagyma puhulni kezd, beletesszük a májat és közepes hőfokon néhány percig pároljuk.
3. Ha szükséges közben egy kevés vizet (elég egy-két kortynyit) alá lehet önteni. Még néhány percig pároljuk, amíg a máj puha nem lesz. Villával tudjuk ellenőrizni. Amikor kész egy tányérra szedjük.
4. Ezután a hagymás lére ráöntjük a portói bort. Megkavarjuk és 1 percig mérsékelt lángon rotyogni hagyjuk.
5. Visszatesszük a májat, ráöntjük a tejszínt, lezárjuk alatta a tüzet, de még 1 percig a lángon hagyjuk, hogy minden jól összeérjen. Velencében petrezselyemmel megszórt polentával körítve szervírozzák.
Velencei resztelt borjúmáj citromszeletekkel recepthez fűződő történet, jótanács
Ennek a velencei ételnek a sikere abban rejlik, hogy a májat és a hagymát nagyon vékonyra vágják és gyorsan kisütik még mielőtt cipőtalpszerűre keményedne! Állítólag Marie Antoinette kedvenc étele volt.
Hűha! Ez igen!
Köszönöm...a portói bor vagy más vörös bor a szószt mindig megbolondítja...
Nagyon finom étel lehet!
Gratulálok!
Újabban curryvel szoktam ízesíteni...úgyis big hit! Érdekes módon sokan nem szertik a belsőségeket, mégis a nagyobbik lányom egyik kedvence, a kisebbik meg elnevezte -Erzsébet típusú májnak-a család nagy derültségére...
Ez jónak tűnik, ki fogom próbálni!