Báránypiláf

Elkészítés módja
1. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a gyökeret fél centi vastag karikákra, a gombát vékony cikkekre vágjuk. A maradék olajon 2-3 perc alatt kissé megpirítjuk végül a rizst hozzáadjuk. Kevergetve 2-3 percig pirítjuk tovább, míg a rizs is megforrósodik. 6 deci forrásban lévő vizet öntünk rá, a maradék fokhagymával, majoránnával, borssal és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
2. A kicsumázott, kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot hozzáadjuk, majd ha fölforrt, lefedjük és kis lángon 12 percig főzzük. A tűzről lehúzva, szorosan letakarva 15 percig pihentetjük, hogy a gőzben teljesen megpuhuljon. Végül beleforgatjuk a zsírjára sült bárányt, és már tálalhatjuk is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.