Borjújava Budapest módra

Borjújava Budapest módra recept
Hozzávalók
•  60 dkg borjúcomb (a legjobb a diója)
•  kb.1 kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  kb.2 evőkanál finomliszt
•  3 evőkanál olaj (eredetileg zsír)
•  1 közepes fej vöröshagyma
•  1 mokkáskanál jóféle pirospaprika
•  20 dkg borjú- vagy sertéscsont
•  1-1 közepes paradicsom és zöldpaprika
•  15 dkg hízott libamáj (lehet másféle szárnyasmáj például csirkemáj is)
•  10-15 dkg csiperkegomba
•  8 dkg füstölt szalonna
•  maréknyi főtt zöldborsó

Elkészítés módja

1. A borjúcombot a rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, és kiverjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztbe forgatjuk. Egy lábasban az olajat közepesen megforrósítjuk, majd a hússzeleteket hirtelen, oldalanként 1,5-2 perc alatt majdnem teljesen megsütjük rajta. Lecsöpögtetve félrerakjuk.

2. A megtisztított hagymát felaprítjuk, a hús visszamaradó zsírjában kevergetve megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük és kb. 5 deci vízzel felengedjük. A csontot – lehetőség szerint – feldaraboljuk, és az elkészített pörköltalapba rakjuk, majd 20-30 percig főzzük. Közben a paradicsomot, a kicsumázott paprikát, a májat meg a gombát egyformán egycentis, a szalonnát félcentis kockákra vágjuk.

3. A szalonna zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a gombát meg a paprikát, és 3-4 percig pirítjuk. Ezután a paradicsomot és a puha zöldborsót keverjük bele, és a pörköltléből annyit – kb. 2 decinyit – szűrünk rá, hogy közepesen leveses ragu legyen belőle. Az egészet még egyszer felforraljuk, közben belerakjuk az elősütött húsokat, hogy átforrósodjanak. A puha húst a raguval leöntve, sült rácsos burgonya kíséretében tálaljuk.

A leírásban szereplő Borjújava Budapest módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj recept
Még több csirkemáj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.