Polpetti (milánói borjúborda)

Polpetti (milánói borjúborda) recept
Hozzávalók
•  40 dkg spagetti
• 
•  6-7 evőkanál olaj
•  1 vöröshagyma
•  25 dkg csiperkegomba
•  20 dkg szeletelt gépsonka
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  12 dkg sűrített paradicsom
•  1 kiskanál cukor
•  fél-fél mokkáskanál szárított origano
•  bazsalikom és kakukkfű (a frissek még jobbak)
•  50 dkg kicsontozott borjúkaraj
•  4-4 szelet gépsonka és sajt
•  4-5 evőkanál finomliszt
•  3 tojás
•  2 evőkanál reszelt sajt
•  6 evőkanál zsemlemorzsa
a hús sütéséhez:
•  bő olaj
a tetejére:
•  10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés módja

1. A spagettit enyhén sós vízben az előírás szerint megfőzzük, lecsöpögtetjük. Hideg vízzel leöblítjük, majd 2-3 evőkanál olajjal elkeverjük, nehogy összeragadjon.

2. A hagymát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra aprítjuk, az utóbbit félbevágjuk, és fölszeleteljük. A sonkát vékony csíkokra metéljük. A hagymát egy lábasban, a maradék olajon, kis lángon üvegesre sütjük. A gombát meg a sonkát hozzáadjuk, nagy lángon 4-5 percig pirítjuk. Megborsozzuk, 1 mokkáskanál sóval ízesítjük. A paradicsompürét belekeverjük, a cukorral ízesítjük, 0,5 deci vízzel hígítjuk. Az origanót, a bazsalikomot meg a kakukkfüvet belemorzsoljuk.

3. A húst 4 szeletre vágjuk, vékonyra kiverjük, megsózzuk, mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, félbehajtjuk.A lisztbe, a fölvert tojásba meg a sajttal összekevert morzsába forgatjuk. Forró olajban ugyanúgy sütjük ki, mint a hagyományos rántott húst, végül lecsöpögtetjük.

4. A spagettit a gombás-sonkás raguval összekeverjük, megforrósítjuk, végül a sonkával sajttal töltött rántott húst a tetejére rakjuk. Reszelt sajttal megszórjuk.

Polpetti (milánói borjúborda) recepthez fűződő történet, jótanács

Borjú helyett sertéshúskarajból is készülhet, ez a milánói sertésborda.

A leírásban szereplő Polpetti (milánói borjúborda) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.