Kecskevagdalt kapros tökfőzelékkel

Kecskevagdalt kapros tökfőzelékkel recept
Hozzávalók
A vagdalthoz:
•  40 dkg darálni való kecskehús
•  1 zsemle
•  1 tojás
• 
•  őrölt fehér bors
•  késhegynyi frissen reszelt gyömbér
•  fél csokor petrezselyem
•  kb. 1 evőkanál zsemlemorzsa
A sütéshez:
•  olaj
A főzelékhez:
•  1 kisebb kb. 1.2 kg-os zsenge tök
•  8 dkg vaj
• 
•  1 csokor kapor
•  2 dl tejföl
•  egy kevés kristálycukor
•  ecet
A zsemle áztatásához:
•  hideg víz vagy tej

Elkészítés módja

1. A húst kis lyukú tárcsán át ledaráljuk. A zsemlét hideg vízbe vagy tejbe áztatjuk, kifacsarjuk, a húshoz adjuk a tojással együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, a gyömbérrel meg a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Nedves kézzel 8 egyenlő pogácsát formálunk belőle, és zsemlemorzsában enyhén megforgatjuk.

2. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magos belsejét kikaparjuk. Húsát kb. 4 milliméter vastagon fölszeleteljük. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk, a tököt rárakjuk. Enyhén megsózzuk, a fölaprított kaporral fűszerezzük, kis lángra állítjuk, és lefödve kb. 8 perc alatt roppanósan puhára pároljuk. Közben többször óvatosan belekeverünk, hogy egyenletesen puhuljon. Ha kész, a tejfölt ráöntjük, egy kevés cukorral és ecettel pikánsra ízesítjük.

3. A kecskevagdaltat egy nagyobb serpenyőben, a hagyományos fasírthoz hasonlóan olajon, közepes lángon megsütjük. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk, és mellékanalazzuk a tejfölös tököt.

A leírásban szereplő Kecskevagdalt kapros tökfőzelékkel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (főzelékek, tökfőzelék) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.