Kecskevagdalt kapros tökfőzelékkel
Elkészítés módja
1. A húst kis lyukú tárcsán át ledaráljuk. A zsemlét hideg vízbe vagy tejbe áztatjuk, kifacsarjuk, a húshoz adjuk a tojással együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, a gyömbérrel meg a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Nedves kézzel 8 egyenlő pogácsát formálunk belőle, és zsemlemorzsában enyhén megforgatjuk.
2. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magos belsejét kikaparjuk. Húsát kb. 4 milliméter vastagon fölszeleteljük. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk, a tököt rárakjuk. Enyhén megsózzuk, a fölaprított kaporral fűszerezzük, kis lángra állítjuk, és lefödve kb. 8 perc alatt roppanósan puhára pároljuk. Közben többször óvatosan belekeverünk, hogy egyenletesen puhuljon. Ha kész, a tejfölt ráöntjük, egy kevés cukorral és ecettel pikánsra ízesítjük.
3. A kecskevagdaltat egy nagyobb serpenyőben, a hagyományos fasírthoz hasonlóan olajon, közepes lángon megsütjük. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk, és mellékanalazzuk a tejfölös tököt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.