Borjújava Oscar módra

Borjújava Oscar módra recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként 15 dkg-os borjúcomb (ha lehet a diója)
• 
•  30 dkg spárga (friss híján konzerv is lehet)
•  40 dkg brokkolirózsa (fagyasztott is lehet)
•  néhány csepp citromlé
•  1-2 mokkáskanál kristálycukor
•  5 dkg vaj
•  4 nagyobb királyrák (10-15 dkg fagyasztott rákhús is lehet)
•  őrölt fekete bors
a hollandi mártáshoz:
•  4 tojássárgája
•  1 dl víz
•  csipetnyi só
•  10 dkg vaj
•  néhány csepp citromlé
•  késhegynyi Cayenne bors (lehet csípős pirospaprika is)
a hús sütéséhez:
•  4-5 evőkanál olaj
a díszítéshez:
•  4 közepes nagyságú kemény paradicsom héja

Elkészítés módja

1. A húst kiverjük, széleit bevagdossuk, majd megsózzuk.

2. A spárgát megtisztítjuk és a brokkolival együtt enyhén sós vízben 10-12 perc alatt roppanósra főzzük – a brokkoli általában hamarabb puhul, így előbb vegyük ki a főzővízből. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vajat egy serpenyőben megforrósítjuk, a spárgát és a brokkolit átforgatjuk rajta. Ha konzervspárgát használunk, azt elég a vajon megforgatni, külön főzni nem kell.

3. Közben a mártáshoz a tojások sárgáját a vízzel meg csipetnyi sóval elkeverjük. Ezután vízgőzre állítjuk, és kevergetve addig főzzük, míg krémszerűen be nem sűrűsödik. A tűzről levéve az olvasztott, írójától megtisztított vajat kevergetve belecsorgatjuk. A citromlével ízesítjük, a Cayenne borssal fűszerezzük.

4. A húst az olajon oldalanként 2-3 percig sütjük, majd lecsöpögtetve félrerakjuk. Visszamaradó zsírjában a páncéljától megfosztott rákot kb. 2 perc alatt megsütjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, lecsöpögtetjük.

5. A tányérokra egy kevés hollandi mártást locsolunk, a húst ráfektetjük, és rárakjuk a rákot. Szépen, hogy a piros, fehér és zöld színeket kiadja, a paradicsomrózsát, a spárgát és a brokkolit melléhalmozzuk.

A leírásban szereplő Borjújava Oscar módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.