Bárányhúsleves

Elkészítés módja
1. A csülköket 2 percre forrásban lévő vízbe rakjuk. Kiemeljük, leöblítjük, majd 2,5 liter tiszta hideg vízben, egy fazékban feltesszük főni. Amikor forr, kis lángra állítjuk. 10-15 perc elteltével esetlegesen keletkező szürke habját leszedjük.
2. Megsózzuk, a sáfránnyal, a babérlevéllel és a borssal fűszerezzük. A hagymát jól megmossuk, héjastól a húshoz adjuk. A fokhagymát, a répát és a gyökeret megtisztítva, egészben rakjuk bele, ahogyan a gombát is.
3. Kb. 1 órán át főzzük, ezalatt a kis csülkök vajpuhák lesznek. A tűzről levéve 10-15 percig pihentetjük, azután leszűrjük. A húst kicsontozva, földarabolva belerakjuk, ahogyan a puha répát, gyökeret és gombát is. Jól megforrósítva, külön kifőzött cérnametélttel tálaljuk.
Bárányhúsleves recepthez fűződő történet, jótanács
Takarékos megoldás, ha a puha báránycsülköket nem a levesben, hanem azután, főfogásként kínáljuk, például pékné módozatban besütve.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.