Bárányhúsleves

Bárányhúsleves recept
Hozzávalók
•  3 konyhakész báránycsülök (90 dkg)
•  1 csapott evőkanál só
•  fél mokkáskanál sáfrány (lehet a lényegesen olcsóbb sáfrányos szeklice is)
•  1-2 babérlevél
•  1 kiskanál egész fekete bors
•  1 fej vöröshagyma
•  2 gerezdfokhagyma
•  3 sárgarépa
•  2 petrezselyemgyökér
•  2-3 csiperkegomba
a tálaláshoz:
•  cérnametélt

Elkészítés módja

1. A csülköket 2 percre forrásban lévő vízbe rakjuk. Kiemeljük, leöblítjük, majd 2,5 liter tiszta hideg vízben, egy fazékban feltesszük főni. Amikor forr, kis lángra állítjuk. 10-15 perc elteltével esetlegesen keletkező szürke habját leszedjük.

2. Megsózzuk, a sáfránnyal, a babérlevéllel és a borssal fűszerezzük. A hagymát jól megmossuk, héjastól a húshoz adjuk. A fokhagymát, a répát és a gyökeret megtisztítva, egészben rakjuk bele, ahogyan a gombát is.

3. Kb. 1 órán át főzzük, ezalatt a kis csülkök vajpuhák lesznek. A tűzről levéve 10-15 percig pihentetjük, azután leszűrjük. A húst kicsontozva, földarabolva belerakjuk, ahogyan a puha répát, gyökeret és gombát is. Jól megforrósítva, külön kifőzött cérnametélttel tálaljuk.

Bárányhúsleves recepthez fűződő történet, jótanács

Takarékos megoldás, ha a puha báránycsülköket nem a levesben, hanem azután, főfogásként kínáljuk, például pékné módozatban besütve.

A leírásban szereplő Bárányhúsleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (húsleves, leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.