Magyaros bárányleves

Magyaros bárányleves recept
Hozzávalók
•  2 evőkanál olaj
•  1 közepes fej vöröshagyma
•  50 dkg báránycomb csont nélkül
• 
•  frissen őrölt bors
•  2 gerezd fokhagyma
•  2 szál sárgarépa
•  1 szál fehérrépa
•  15 dkg tisztított burgonya
•  1 db nagyobb zöldpaprika
•  1 db nagyobb paradicsom
•  1 csokor petrezselyem
•  2 szál zeller zöld

Elkészítés módja

1. Forró olajon, megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk, a 2x2 centis kockákra darabolt báránycombot, és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd annyi vizet öntünk alá, hogy félig ellepje, és fedővel letakarva jó félpuhára pároljuk.

2. Ezután, hozzáadjuk a kisebb kockákra vagdalt, sárgarépát, fehérrépát, a burgonyát, a zöldpaprikát, és a paradicsomot. Most felöntjük annyi vízzel, hogy négyujjnyival ellepje, majd sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, zeller zölddel fűszerezzük. Ha felforrt, fedő nélkül lassú tűzön készre főzzük.

3. Végül a magyaros báránylevest forrón tányérokba szedjük és aprított petrezselyemmel megszórjuk.

A leírásban szereplő Magyaros bárányleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Magyaros bárányleves recept - 1 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4006 2013. 04. 14. 11:31 Válasz

    Hát ez bizony nagyon finom lehet!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Magyaros bárányleves recept - 1 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4006 2013. 04. 14. 11:31 Válasz

    Hát ez bizony nagyon finom lehet!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.