Tejszínes, póréhagymás birkamájragu
Elkészítés módja
1. A birkamájat 1 centi vastag szeletekre, majd ugyanilyen vastag csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, vékonyan karikákra vágjuk.
2. Az olajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát és a májat rádobjuk. Keverve, rázogatva 4-5 percig pirítjuk. A bort és a vizet ráöntjük, enyhén megsózzuk, a csiliporral fűszerezzük, 2 percig forraljuk.
3. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, a májhoz öntjük. 2-3 percig forraljuk, ha ezalatt túlzottan besűrűsödne, egy kevés borral vagy vízzel (lehet tejszín is) hígíthatjuk. Ha kell utánasózzuk. Végül rászórjuk a vajdarabkát. Párolt rizzsel kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.