Báránygerinc pikáns paprikás mártásban

Elkészítés módja
1. A csontos hússzeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, és letakarva 1-2 órára - még jobb, ha egész éjszakára - hűtőszekrénybe tesszük.
2. Ezután 2 evőkanálnyi lisztben megforgatjuk, és egy akkora serpenyőben, amekkorában a hússzeletek éppen elférnek egymás mellett, a megforrósított olajon oldalanként 1,5-1,5 perc alatt elősütjük. Lecsöpögtetve félrerakjuk.
3. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyon finomra vágjuk, a hús sütésénél visszamaradó olajban 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. A pirospaprikát hozzákeverjük, majd azonnal, nehogy a paprika megéghessen, 3 deci vízzel fölöntjük. Enyhén sózzuk, a babérlevéllel, a belemorzsolt rozmaringgal és a köménnyel fűszerezzük, a Piros Arannyal tüzesítjük. A húsokat belerakjuk, lefedjük, és 30 percen át pároljuk. Közben egyszer a szeleteket megfordítjuk.
4. A puha húst lecsöpögtetve tányérra rakjuk, letakarva melegen tartjuk. A tejfölt a mustárral, 1 evőkanálnyi liszttel és 1 deci vízzel simára keverjük. A hús ízes párolólevéhez öntjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Ha kell, utánaízesítjük, végül leszűrjük, és a puha húsra öntjük. Galuska illik köretnek hozzá.
Köszönöm az új receptet,okvetlen kipróbálom.
Kedves Edit, tudja, a puding próbája az evés, szóval érdemes kipróbálni. :)
Tálalás Mesterszakácsmódra!
Gratulálok a finom ételhez.
Bárányhúsom biztos,hogy nem lesz,de gondolom,hogy más húsból is kivitelezhető és jó lesz.
Köszönöm szépen.