Báránygerinc pikáns paprikás mártásban

Báránygerinc pikáns paprikás mártásban recept
Hozzávalók
•  4 nagy vagy 8 kisebb ujjnyi vastag szelet báránykaraj vagy gerincszelet
• 
•  őrölt fekete bors
•  2+1 evőkanál finomliszt
•  4 evőkanál olaj
•  1 vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 csapott kiskanál pirospaprika
•  2 babérlevél
•  csipetnyi szárított rozmaring
•  fél mokkáskanál őrölt köménymag
•  1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  3 evőkanál tejföl
•  1.5 evőkanál mustár

Elkészítés módja

1. A csontos hússzeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, és letakarva 1-2 órára - még jobb, ha egész éjszakára - hűtőszekrénybe tesszük.

2. Ezután 2 evőkanálnyi lisztben megforgatjuk, és egy akkora serpenyőben, amekkorában a hússzeletek éppen elférnek egymás mellett, a megforrósított olajon oldalanként 1,5-1,5 perc alatt elősütjük. Lecsöpögtetve félrerakjuk.

3. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyon finomra vágjuk, a hús sütésénél visszamaradó olajban 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. A pirospaprikát hozzákeverjük, majd azonnal, nehogy a paprika megéghessen, 3 deci vízzel fölöntjük. Enyhén sózzuk, a babérlevéllel, a belemorzsolt rozmaringgal és a köménnyel fűszerezzük, a Piros Arannyal tüzesítjük. A húsokat belerakjuk, lefedjük, és 30 percen át pároljuk. Közben egyszer a szeleteket megfordítjuk.

4. A puha húst lecsöpögtetve tányérra rakjuk, letakarva melegen tartjuk. A tejfölt a mustárral, 1 evőkanálnyi liszttel és 1 deci vízzel simára keverjük. A hús ízes párolólevéhez öntjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Ha kell, utánaízesítjük, végül leszűrjük, és a puha húsra öntjük. Galuska illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Báránygerinc pikáns paprikás mártásban recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Báránygerinc pikáns paprikás mártásban recept - 3 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9049 2014. 03. 31. 22:17 Válasz

    Köszönöm az új receptet,okvetlen kipróbálom.

  2. admin
    admin #3950 2013. 04. 13. 10:26 Válasz

    Kedves Edit, tudja, a puding próbája az evés, szóval érdemes kipróbálni. :)

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #3843 2013. 04. 11. 22:04 Válasz

    Tálalás Mesterszakácsmódra!
    Gratulálok a finom ételhez.
    Bárányhúsom biztos,hogy nem lesz,de gondolom,hogy más húsból is kivitelezhető és jó lesz.
    Köszönöm szépen.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Báránygerinc pikáns paprikás mártásban recept - 3 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9049 2014. 03. 31. 22:17 Válasz

    Köszönöm az új receptet,okvetlen kipróbálom.

  2. admin
    admin #3950 2013. 04. 13. 10:26 Válasz

    Kedves Edit, tudja, a puding próbája az evés, szóval érdemes kipróbálni. :)

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #3843 2013. 04. 11. 22:04 Válasz

    Tálalás Mesterszakácsmódra!
    Gratulálok a finom ételhez.
    Bárányhúsom biztos,hogy nem lesz,de gondolom,hogy más húsból is kivitelezhető és jó lesz.
    Köszönöm szépen.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.