Pikáns borjúszelet, fűszeres újburgonyával
Elkészítés módja
1. A borjúszeleteket megmossuk, leszárogatjuk, majd kissé kiverjük. Mindkét oldalát a fűszersóval bedörzsöljük. A fokhagymát megtisztítjuk, vékony szeletkékre vágjuk, és a a húsra szórjuk. Az olajat ráöntjük, és a szeleteket kétszer-háromszor megforgatjuk benne. Letakarva, hűtőszekrényben legalább egy napon át pácoljuk.
2. Sütéskor felforrósított grillsütőlapra fektetjük, és oldalanként 6-8 percig sütjük.
3. A körethez a újburgonyát konyhai kiskefével megsikáljuk, megmossuk, majd négybe vágjuk. Olajozott tepsibe dobjuk, a fűszersóval megszórjuk, majd a fölaprított fűszerekkel és a zúzott fokhagymával megszórjuk. A burgonyát az oldalassal együtt is süthetjük úgy hogy a sütő alsó részére toljuk. A burgonyát kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük, közben néhányszor átforgatjuk.
4. Tálaláskor a pikáns oldalast a fűszeres burgonyával és friss salátával kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.