Márványsajtos bárányborda

Márványsajtos bárányborda recept
Hozzávalók
•  8 szelet egyenként kb. 7 dkg-os csontos báránykaraj vagy 4 szelet gerinc
•  olaj
•  kb.1 kiskanál só
•  2 zsemle
•  10 dkg márványsajt
•  fél csokor petrezselyem
•  1 evőkanál zsemlemorzsa
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
a körethez:
•  1 kg parajlevél
• 
•  1 kiskanál szódabikarbóna
•  6 dkg vaj
•  4 gerezd fokhagyma
•  1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés módja

1. A karajszeletek tetején lévő faggyús fehér réteget levágjuk, a csonton található vékony inas hússal együtt. Ezután a csontot megkapargatjuk, hogy tálaláskor szépen mutasson; a hús szélét pedig egy-két helyen bevágjuk, nehogy sütés közben a pecsenye összeugorjon. Kissé kiverve tálba rakjuk, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Hűtőszekrényben 2 napig érleljük. Ha gerincet vásároltunk, akkor a szeleteket bárddal középen kettécsapjuk, így lesz belőle 8 szelet karaj.

2. Az érlelt húst kissé lecsöpögtetve megforrósított serpenyőbe rakjuk és nagy lángon oldalanként 1,5 perc alatt megpirítjuk, közben kissé megsózzuk. Lecsöpögtetve tepsibe tesszük.

3. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, jól kifacsarjuk, majd a márványsajttal együtt áttörjük. A fölaprított petrezselymet meg a zsemlemorzsát beledolgozzuk, megborsozzuk. Ezt a masszát egyenletesen az elősütött hússzeletekre halmozzuk, végül előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C), a sütő felső polcára tolva 12 percig sütjük.

4. Köretnek fokhagymás paraj illik hozzá. Ez úgy készül, hogy a spenót szárát lecsipkedjük, a leveleket pedig megmossuk, majd forrásban lévő enyhén sós, szódabikarbónás vízben 3 percig főzzük, leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk, a zúzott fokhagymát fél percig kevergetve pirítjuk benne. A parajt beledobjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk.

Márványsajtos bárányborda recepthez fűződő történet, jótanács

Karaj helyett báránycombból is készíthetjük, ami ujjnyi vastagon szeletelve, mélyhűtve a nagyobb élelmiszerüzletek fagyasztópultjában szinte mindig van. Valamivel ritkábban, de ugyancsak itt találhatunk karajt vagy gerincet is.

A leírásban szereplő Márványsajtos bárányborda recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.