Báránycsíkok mentás zöldborsóval

Báránycsíkok mentás zöldborsóval recept
Hozzávalók
•  50 dkg kicsontozott báránykaraj
•  1 vöröshagyma
•  1 kisebb citrom fele
•  1 evőkanál olívaolaj
•  őrölt fekete bors
•  50 dkg fagyasztott zöldborsó (idényben friss)
•  1.5 dl zöldségleves
•  0.3 dl főzőtejszín
•  4 kisebb ágacska friss borsmenta
• 

Elkészítés módja

1. A bárányhúst kisujjnyi vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A citromot jól megmossuk, sárga héját lereszeljük, majd a hagymával, a hússal és az olívaolajjal összekeverjük, kissé megborsozzuk. Egy tároló tasakba rakjuk, lezárjuk, vákuumozzuk, majd kb. 2 órán át hűtőszekrényben pácoljuk.

2. Egy 28 cm-es, 3 literes nyeles edényt 2/3 fokozaton az első piros mezőig melegítünk. A húst adagonként megpirítjuk rajta, és melegen tartjuk.

3. A kiolvasztott borsót 3 evőkanál levessel a nyeles edénybe öntjük, a fedőt ráhelyezzük, és 2/3 fokozaton melegítjük, amíg a zöld mutató újból jelentősen meg nem mozdul. Alacsonyabb hőfokon pároljuk a borsót kb. 5 percig.

4. Ezután a borsó felét a maradék levessel és a tejszínnel egy kis edénybe öntjük, majd pürésítjük. A húst a maradék borsóval együtt megforrósítjuk.

5. A menta leveleit letépkedjük, fölaprítjuk, a borsós húshoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A borsókrémmártást külön tálaljuk hozzá.

A leírásban szereplő Báránycsíkok mentás zöldborsóval recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Báránycsíkok mentás zöldborsóval recept - 2 hozzászólás

  1. cathy222
    cathy222 #9091 2014. 04. 09. 20:02 Válasz

    En is a mentas zoldborson lepodtem meg. Latatlanban ugyan tartok tole, tehat mindenkeppen meg kell igy is kostolnom.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9082 2014. 04. 08. 16:15 Válasz

    Nem tudom ki hogy van vele,de nálunk nem olyan népszerű a mentás ízesítés,pláne ételben.Igaz,én sem szeretem.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Báránycsíkok mentás zöldborsóval recept - 2 hozzászólás

  1. cathy222
    cathy222 #9091 2014. 04. 09. 20:02 Válasz

    En is a mentas zoldborson lepodtem meg. Latatlanban ugyan tartok tole, tehat mindenkeppen meg kell igy is kostolnom.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9082 2014. 04. 08. 16:15 Válasz

    Nem tudom ki hogy van vele,de nálunk nem olyan népszerű a mentás ízesítés,pláne ételben.Igaz,én sem szeretem.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.