Báránycsíkok mentás zöldborsóval

Elkészítés módja
1. A bárányhúst kisujjnyi vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A citromot jól megmossuk, sárga héját lereszeljük, majd a hagymával, a hússal és az olívaolajjal összekeverjük, kissé megborsozzuk. Egy tároló tasakba rakjuk, lezárjuk, vákuumozzuk, majd kb. 2 órán át hűtőszekrényben pácoljuk.
2. Egy 28 cm-es, 3 literes nyeles edényt 2/3 fokozaton az első piros mezőig melegítünk. A húst adagonként megpirítjuk rajta, és melegen tartjuk.
3. A kiolvasztott borsót 3 evőkanál levessel a nyeles edénybe öntjük, a fedőt ráhelyezzük, és 2/3 fokozaton melegítjük, amíg a zöld mutató újból jelentősen meg nem mozdul. Alacsonyabb hőfokon pároljuk a borsót kb. 5 percig.
4. Ezután a borsó felét a maradék levessel és a tejszínnel egy kis edénybe öntjük, majd pürésítjük. A húst a maradék borsóval együtt megforrósítjuk.
5. A menta leveleit letépkedjük, fölaprítjuk, a borsós húshoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A borsókrémmártást külön tálaljuk hozzá.
En is a mentas zoldborson lepodtem meg. Latatlanban ugyan tartok tole, tehat mindenkeppen meg kell igy is kostolnom.
Nem tudom ki hogy van vele,de nálunk nem olyan népszerű a mentás ízesítés,pláne ételben.Igaz,én sem szeretem.