Vörösboros, tejszínes báránysült

Vörösboros, tejszínes báránysült recept
Hozzávalók
•  80 dkg kicsontozott báránylapocka vagy comb egyben
•  kb. 1 evőkanál só
•  1-1 vöröshagyma sárgarépa és petrezselyemgyökér kis darabka zeller
•  5-6 evőkanál olaj
•  2 evőkanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
•  2.5-2.5 dl vörösbor és víz
•  2 babérlevél
•  1-1 csapott kiskanál szárított kakukkfű és egész fekete bors
•  2 dl főzőtejszín
•  1 evőkanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, és eredeti formájára visszahajtva megkötözzük, hogy szép formás legyen. A só kétharmadával bedörzsöljük. A zöldségeket megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük.

2. Az olajat egy lábasban megforrósítjuk, és a lapockát körös-körül fehéredésig pirítjuk rajta, majd félretesszük. Visszamaradó zsírjában a zöldségeket 3-4 percig sütjük, majd a paradicsompürével még 1 percig pirítjuk. A borral és a vízzel fölöntjük, megsózzuk, megfűszerezzük, az elősütött húst belerakjuk.

3. Ha a leve forr, lefedjük, és a pecsenyét kis lángon kb. 1 óra 30 perc alatt puhára pároljuk benne. Amikor kész, lecsöpögtetve vágódeszkára fektetjük, a spárgát lefejtjük róla.

4. A tejszínt a liszttel simára keverjük, a boros-zöldséges léhez öntjük, és 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. A babérlevelet kidobjuk belőle, majd a zöldségekkel együtt áttörjük, megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk.

5. Tálaláskor a rostjaira merőlegesen fölszeletelt húst mártásával leöntjük. Burgonyaropogós illik hozzá köretnek.

A leírásban szereplő Vörösboros, tejszínes báránysült recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (báránysült) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.