Vörösboros, tejszínes báránysült
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, és eredeti formájára visszahajtva megkötözzük, hogy szép formás legyen. A só kétharmadával bedörzsöljük. A zöldségeket megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük.
2. Az olajat egy lábasban megforrósítjuk, és a lapockát körös-körül fehéredésig pirítjuk rajta, majd félretesszük. Visszamaradó zsírjában a zöldségeket 3-4 percig sütjük, majd a paradicsompürével még 1 percig pirítjuk. A borral és a vízzel fölöntjük, megsózzuk, megfűszerezzük, az elősütött húst belerakjuk.
3. Ha a leve forr, lefedjük, és a pecsenyét kis lángon kb. 1 óra 30 perc alatt puhára pároljuk benne. Amikor kész, lecsöpögtetve vágódeszkára fektetjük, a spárgát lefejtjük róla.
4. A tejszínt a liszttel simára keverjük, a boros-zöldséges léhez öntjük, és 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. A babérlevelet kidobjuk belőle, majd a zöldségekkel együtt áttörjük, megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk.
5. Tálaláskor a rostjaira merőlegesen fölszeletelt húst mártásával leöntjük. Burgonyaropogós illik hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.