Padlizsánnal töltött borjúszelet
Elkészítés módja
1. A padlizsánt meghámozzuk, kb.1 centi vastagon fölszeleteljük, tányérra rakjuk és fél-fél evőkanál sóval mindkét oldalukat behintjük. 30 percre félretesszük.
2. Közben a húst kiverjük, majd miután a széleit és esetleges inas részeit bevágtuk, kissé megsózzuk. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük. A padlizsánt szűrőbe töltve leöblítjük, leszárogatjuk, majd a fele olajon oldalanként 1-1 perc alatt megsütjük. Minden szelet borjúra 2-3 darabot rakunk belőle, a hús széleit ráhajtjuk. Fontos, hogy a hús éppen csak összeérjen a zöldség fölött, ne kerüljön duplán egymásra.
3. Spárgával vagy zsineggel átkötjük, majd a maradék forró olajon oldalanként 2-3 percig sütjük. Ezután beleszórjuk a hagymát, újabb 2-3 percig együtt sütjük. A bort meg 3 deci vizet ráöntünk, a leveskockát belemorzsoljuk, 3 percig forraljuk. Ekkor a pecsenyéket kiemeljük belőle, hagymás levét pedig az 1 deci vízzel simára kevert liszttel sűrítjük. Épp csak pár percig forraljuk, a szójamártással meg a borssal fűszerezzük, ha kell utánasózzuk.
4. Tálaláskor a „lekötelezett” borjút a hagymás raguval leöntjük. Párolt rizst is kínálhatunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.