Padlizsánnal töltött borjúszelet

Padlizsánnal töltött borjúszelet recept
Hozzávalók
•  1 közepes padlizsán
• 
•  4 db egyenként kb.15 dkg-os borjúcomb vagy karaj szelet
•  2 póréhagyma vagy 3 csomó dundi újhagyma (kb.40 dkg)
•  8 evőkanál olaj
•  1 dl fehérbor
•  4 dl víz
•  1 húsleveskocka
•  1 csapott evőkanál finomliszt (kukoricaliszt is lehet)
•  1 evőkanál nem túl sós szójamártás
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés módja

1. A padlizsánt meghámozzuk, kb.1 centi vastagon fölszeleteljük, tányérra rakjuk és fél-fél evőkanál sóval mindkét oldalukat behintjük. 30 percre félretesszük.

2. Közben a húst kiverjük, majd miután a széleit és esetleges inas részeit bevágtuk, kissé megsózzuk. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük. A padlizsánt szűrőbe töltve leöblítjük, leszárogatjuk, majd a fele olajon oldalanként 1-1 perc alatt megsütjük. Minden szelet borjúra 2-3 darabot rakunk belőle, a hús széleit ráhajtjuk. Fontos, hogy a hús éppen csak összeérjen a zöldség fölött, ne kerüljön duplán egymásra.

3. Spárgával vagy zsineggel átkötjük, majd a maradék forró olajon oldalanként 2-3 percig sütjük. Ezután beleszórjuk a hagymát, újabb 2-3 percig együtt sütjük. A bort meg 3 deci vizet ráöntünk, a leveskockát belemorzsoljuk, 3 percig forraljuk. Ekkor a pecsenyéket kiemeljük belőle, hagymás levét pedig az 1 deci vízzel simára kevert liszttel sűrítjük. Épp csak pár percig forraljuk, a szójamártással meg a borssal fűszerezzük, ha kell utánasózzuk.

4. Tálaláskor a „lekötelezett” borjút a hagymás raguval leöntjük. Párolt rizst is kínálhatunk hozzá.

A leírásban szereplő Padlizsánnal töltött borjúszelet recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.