Búbos borjúpecsenye

Elkészítés módja
1. A karajszeleteket megmossuk, leszárogatjuk, kissé kiverjük, és széleiket bevagdossuk. A só meg a bors kétharmadával mindkét oldalukat bedörzsöljük, félrerakjuk.
2. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, majd a darált hússal és a májjal ledaráljuk. A hagymát meg a gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a tojásokkal együtt az előzőekhez keverjük. A maradék sóval, borssal ízesítjük.
3. A húst a megforrósított olajban mindkét oldalán 2 perc alatt megsütjük, pontosabban elősütjük, és egy tepsire rakjuk. A húsos-zsemlés masszát egyenletesen rápúpozzuk. A reszelt sajttal megszórjuk, végül előmelegített sütőben, nagy lánggal (230 °C; légkeveréses sütőben 210 °C) 15 percig sütjük.
4. Puha kenyérrel és egy pohárka borral igazán különleges fogás.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.