Búbos borjúpecsenye

Búbos borjúpecsenye recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként kb. 15 dkg-os borjúkaraj
•  1 csapott evőkanál só
•  1 csapott kiskanál őrölt fekete bors
•  1 zsemle
•  20 dkg darált borjú- vagy sertéshús
•  10 dkg borjúmáj (lehet csirkemáj is)
•  1 kis fej vöröshagyma
•  8-10 dkg csiperkegomba
•  2 tojás
•  5 evőkanál olaj
•  10 dkg reszelt sajt

Elkészítés módja

1. A karajszeleteket megmossuk, leszárogatjuk, kissé kiverjük, és széleiket bevagdossuk. A só meg a bors kétharmadával mindkét oldalukat bedörzsöljük, félrerakjuk.

2. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, majd a darált hússal és a májjal ledaráljuk. A hagymát meg a gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a tojásokkal együtt az előzőekhez keverjük. A maradék sóval, borssal ízesítjük.

3. A húst a megforrósított olajban mindkét oldalán 2 perc alatt megsütjük, pontosabban elősütjük, és egy tepsire rakjuk. A húsos-zsemlés masszát egyenletesen rápúpozzuk. A reszelt sajttal megszórjuk, végül előmelegített sütőben, nagy lánggal (230 °C; légkeveréses sütőben 210 °C) 15 percig sütjük.

4. Puha kenyérrel és egy pohárka borral igazán különleges fogás.

A leírásban szereplő Búbos borjúpecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj, csirkemáj recept
Még több karaj, csirkemáj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.