Borjújava Dubarry módon
Elkészítés módja
1. A borjúszeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk, majd olajban hirtelen 3-4 perc alatt megsütjük, pontosabban elősütjük.
2. A kitorzsázott, rózsáira bontott karfiolt enyhén sózott, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, lehűtjük és lecsöpögtetjük.
3. A hússzeleteket megvajazott tepsibe fektetjük, mindegyikre egy-egy kis halom karfiolt púpozunk, és az egészet bevonjuk a besamelmártással. Megszórjuk a reszelt sajttal meg a zsemlemorzsával, és egy kevés vajat morzsolunk rá. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (kb.190 °C; légkeveréses sütőben 170 ºC) 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
Borjújava Dubarry módon recepthez fűződő történet, jótanács
Sertéscombból, csirke- vagy pulykamellfiléből, sőt pl. afrikai harcsából is ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.