Bárányhúsos sárgaborsóleves

Bárányhúsos sárgaborsóleves recept
Hozzávalók
•  20 dkg sárgaborsó
•  60 dkg csontos bárányhús
•  kb.1 csapott evőkanál só
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
a leves betétjéhez:
•  5 dkg vaj
•  2 zsemle

Elkészítés módja

1. A főzést megelőző este a sárgaborsót hideg vízbe áztatjuk. Igazából a húst is megfőzhetjük előre, hogy másnap ezzel se menjen az idő. Ehhez kb. 3 centis darabokra vágjuk – ahogy a csont engedi, megmossuk, egy fazékba rakjuk, 2,5 liter vizet öntünk rá, és fölforraljuk. 10-15 percig kis lángon főzzük, közben a tetején keletkező szürkés habot leszedjük róla. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, kis rést hagyva lefödjük, és bő 1 órán át, a hús puhulásáig főzzük. Levében hűlni hagyjuk.

2. Másnap a borsót leszűrjük, a hús főzőlevét rászűrjük, feltesszük főni. Ha forr, kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük, és addig főzzük, míg megpuhul, ez 45-50 perc. Ekkor habverővel pürévé keverjük. Közben ha kell, 2-3 deci vízzel hígíthatjuk, hogy püréleves sűrűségű legyen. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk.

3. A puha húst a sárgaborsólevesbe rakjuk, megforrósítjuk. Vajban pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

A leírásban szereplő Bárányhúsos sárgaborsóleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, borsóleves, sárgaborsó leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.