Bárányhúsos sárgaborsóleves
Elkészítés módja
1. A főzést megelőző este a sárgaborsót hideg vízbe áztatjuk. Igazából a húst is megfőzhetjük előre, hogy másnap ezzel se menjen az idő. Ehhez kb. 3 centis darabokra vágjuk – ahogy a csont engedi, megmossuk, egy fazékba rakjuk, 2,5 liter vizet öntünk rá, és fölforraljuk. 10-15 percig kis lángon főzzük, közben a tetején keletkező szürkés habot leszedjük róla. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, kis rést hagyva lefödjük, és bő 1 órán át, a hús puhulásáig főzzük. Levében hűlni hagyjuk.
2. Másnap a borsót leszűrjük, a hús főzőlevét rászűrjük, feltesszük főni. Ha forr, kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük, és addig főzzük, míg megpuhul, ez 45-50 perc. Ekkor habverővel pürévé keverjük. Közben ha kell, 2-3 deci vízzel hígíthatjuk, hogy püréleves sűrűségű legyen. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk.
3. A puha húst a sárgaborsólevesbe rakjuk, megforrósítjuk. Vajban pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.