Konfitált báránycsülök magyarosan, édeskömény rösztivel

Konfitált báránycsülök magyarosan, édeskömény rösztivel recept
Hozzávalók
•  4 egyenként kb. 25 dkg-os báránycsülök
• 
•  1 vöröshagyma
•  2 babérlevél
•  2 kiskanál Erős Pista vagy Édes Anna
A sütéshez:
•  kb. 0.5 kg sertészsír
Az édeskömény rösztihez:
•  1 kisebb egész édeskömény (25-30 dkg)
•  30 dkg burgonya
•  1 piros húsú kaliforniai paprika (25 dkg)
•  1 kis csokor petrezselyem
• 
•  frissen őrölt fehér bors
•  3-4 evőkanál finomliszt
•  2 tojás
A röszti sütéséhez:
•  olaj

Elkészítés módja

1. A csülköket megmossuk, leszárogatjuk, majd körös-körül megsózzuk. A zsírt egy kisebb lábasban éppen csak megolvasztjuk, a meghámozott hagymával és a babérlevéllel fűszerezzük, a csülköket belerakjuk. Akkor jó, ha a zsír a húst teljesen ellepi. Közepes lángon addig forrósítjuk, míg láthatóan sülni kezd a pecsenye. Ekkor kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük, így sütjük a csülköket 1 óra 15 percen át. A tűzről levéve a zsírjába hagyjuk.

2. Amíg a csülök sül, elkészítjük a köretét. Ehhez az édesköményt, miután kaporhoz hasonló külső leveleit lecsipkedtük, levélnyeleire szétszedegetjük. Ezek végeit levágjuk, a többit 2 milliméter vastagon fölszeleteljük. A burgonyát megtisztítjuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A paprikát elnegyedeljük, közben kicsumázzuk, majd 2 milliméter vastagon fölszeleteljük.

3. Az így előkészített összes zöldséget egy tálba szórjuk, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük - fölaprítva beletehetjük a félretett leveleit is, megsózzuk, megborsozzuk, a liszttel és a tojásokkal összedolgozzuk.

4. Egy nagyobb serpenyőben 2-3 evőkanál olajat forrósítunk. A zöldséges masszából 1 púpozott evőkanálnyit belerakunk, és a kanál aljával kb. 1 centi vastag kerek lappá kenegetjük. Még 2-3 hasonló lepénykét formálunk, attól függően, mennyi fér egyszerre a serpenyőbe. Nem egészen közepes lángon oldalanként kb. 4 percig sütjük, majd megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalukat is. Konyhai papírtörlőre szedve leszárogatjuk.

5. A forró sült csülköket a zsírból lecsöpögtetve kiemeljük. Zsírjából 2 evőkanálnyit az Erős Pistával vagy az Édes Annával - attól függően, ki mennyire szereti a csípőset - összekeverünk, majd egy ecsettel a csülköket megkenjük vele.

6. Személyenként 3 rösztit tányérra rakunk, a sült csülköket ráfektetjük.

A leírásban szereplő Konfitált báránycsülök magyarosan, édeskömény rösztivel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.